Twitter yasağı ne zaman kalkıyor?

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Twitter'in Türkiye'de birkaç güne kadar kullanıma açılabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 27.03.2014 - 11:23
Abone Ol google-news

24'e konuk olan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in açıklamaları şöyle:

TWİTTER, İSTEKLERİ YERİNE GETİRİRSE BİRKAÇ GÜNE AÇILABİLİR

Bendeki bilgiler Twitter’ın TİB’in taleplerini yerine getirdiği, bir iki husus kaldığı, o husus da gerçekleştikten sonra birkaç gün içerisinde Twitter’ın tamamen açılacağı yönünde.


Twitter’ı muhatap alabilmemiz için öncelikle Türkiye’de ofisi olması lazım. Bundan dolayı da yapmış olduğumuz açıklamalarda bizim twitter ile muhatap olmamız lazım. Bu engellemeden sonra onlar da hemen bir avukatla görüşerek avukatlarını Ankara’ya gönderdiler ve biz kendi taleplerimizi ilettik. Şimdi Twitter’ın Türkiye’ye bir çifte standardı var. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Öncelikle Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi değil. Bir muz cumhuriyeti değil. Türkiye dünyanın 16.ekonomisi, AB ile müzakereleri yürüten bir ülke. 2023 hedeflerini açıklamış bir ülke ve ileri demokrasi yolunda demokratikleşme paketleri çıkaran bir ülke. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Twitter’ın çıkıp Türkiye’ye böyle bir muamele yapması kabul etmemiz mümkün değil.

TÜRKİYE’YE ÇİFTE STANDART

TİB elindeki mahkeme kararlarını Twitter’a gönderiyor. "Mahkeme kararlarının ilgi konusu olan yayınları kaldırın” diyor ama bunlar cevap vermiyorlar. Twitter’ın dünyadaki uygulamalarına baktığımızda şunu görüyoruz ki; başka ülkelerde mahkeme kararı dahi olmadan hükümetlerin taleplerini büyük oranda yerine getirdiğini görüyoruz. Dolayısıyla burada bir çifte standart var.

GERÇEK HAYATTA YASAK OLAN ŞEY SOSYAL MEDYADA YASAK OLMALI

Gerçek hayatta yasak olan bir şeyin serbest olması kabul edilebilir bir şey mi? İstediğiniz gibi, hiçbir sorumluluğu olmadan saldıracaksınız, hakaretler, küfürler alıp başını gidecek. Böyle bir şey kabul edilemez. Bundan dolayı Twitter’ın öncelikle ofis açması lazım, ardından da bu tür saldırıları engelleyecek, önleyecek gerekli adımları atması, mahkeme kararlarını uygulaması lazım. Bizim iktidar olarak bir defa internetle, sosyal medya ile bir alıp veremediğimiz yok. Bu interneti Türkiye’de yaygınlaştıran biziz.

SOSYAL MEDYA İLE ALIP VEREMEDİĞİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Eğer bizim sosyal medya ile bir alıp veremediğimiz var ise o zaman hepsini kapatırdık. Böyle bir şey söz konusu değil. Kaldı ki biz zaten özgürlükçü bir iktidarız. Biz özgürlüklerin alanını genişletme gayreti, çabası içerisinde olduk. Yasaklarla mücadele ettik. Türkiye’deki pek çok yasağı hepsini biz kaldırdık.

PARALEL YAPININ ARKASINDA ULUSLAR ARASI GÜÇLER VAR

Paralel yapı yerli bir yapı değil. Arkasında uluslar arası güçler var ve onların elinde oyuncak olan bir yapı var. Ve bu yapı oralardan aldıkları talimatla Türkiye hükümetine, Türkiye Devleti’ne meydan okuyor, operasyonlar çekiyor, kumpas kuruyor. Bundan dolayı bu yapının çökertilmesi lazım ve çökertilecek de. Bürokraside, emniyette gerekli operasyonlar yapıldı. HSYK kanunu değiştirilecek orada yeni yapılanmalara gidildi. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak.

CEMAAT 17 ARALIK’TA HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR

Cemaat tabanını ifade ediyorum. Bakınız, 17 Aralık günü cemaat dediğimiz yapı hakkın rahmetine kavuşmuştur. Şuan paralel bir örgüt ile karşı karşıyayız. Hükümetimizin mücadelesi bununladır. O cemaat tabanında hala kendinin cemaat olduğunu hisseden temiz kardeşlerimiz var. Onlar yıllardır karın tokluğuna çalıştılar, halen de çalışıyorlar, hizmet ediyorlar. Onlara saygımız sonsuz, onlarla bir alıp veremediğimiz yok.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler