Davutoğlu: Kerry'ye ne derim?

Gündeme bomba gibi düşen ve Suriye'ye girme planlarının yapıldığı iddia edilen ses kaydında öne çıkan bir bölüm de Davuoğlu'nun Kerry telaşı.

Yayınlanma: 27.03.2014 - 13:59
Abone Ol google-news

YouTube'a 'secim gudumu' isimli bir hesapla yüklenen son ses kaydında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Süleyman Şah türbesi konusunda ikna etmeye çalışıyor.

İddia edilen ses kaydında, Hakan Fidan, Suriye'ye girme gerekçesi için Süleyman Şah Türbesi'nin bombalanmasına gerek olmadığını söylüyor. İddiaya göre Hakan Fidan şu sözleri sarf ediyor:
- Şimdi biz eğer savaşa girecekcek biz bunu baştan planlayalım ve girelim. Benim kabul edemediğim şey şu, Süleyman şah gibi bir türbe için silah kullanmayı göze alıyoruz, on dönümlük bir yer için oradaki 22-28 tane askerimiz için; yahu kaç bin kilometre vatan toprağı van sınırda kaç milyon insanın hayatı için almıyoruz. Bu mantıklı değil.

Davuoğlu'nun Kerry telaşı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davuoğlu ise, Süyelman Şah Türbesi'nin uluslararası komuoyunda destek yaratacağını söylüyor. İddia edilen ses kayıtlarına göre,   Davutoğlu gerekçenin uluslararası kamuoyundada kabul görmesi gerektiğini dile getiriyor. Davutoğlu, "Kerry bana şunu söyledi; 'Siz kararınızıvurma konusunda kararınızı verdiniz mi?' diye sordu" hatırlatmasını yapıyor.

 

İlgili haberler için tıklayınız:

Bomba ses kaydı: Seçim için savaş planı

TIR'larda silah olduğunu doğrulayan sözler


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler