Tanju Gürsu son yolculuğuna uğurlandı

Sinemanın usta oyuncusu Tanju Gürsu'nun cenazesi 12.20'de Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cami avlusunda taziyeleri Gürsu'nun eşi Ayla Gürsu, oğulları Kerem ve Emre Gürsu ile senarist-yönetmen kardeşi Temel Gürsu kabul etti.

Yayınlanma: 09.06.2016 - 15:33
Abone Ol google-news

<video:548439>

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün solunum yetmezliği nedeniyle 78 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Tanju Gürsu son yolculuğuna uğurlandı. Usta oyuncunun Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenine, başta ailesi ve yakınları olmak üzere sanatçı dostları ile iş, siyaset ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Tanju Gürsu gözyaşlarıyla uğurlandı - FOTOĞRAFLAR

Cenazede sanatçılar Türkan Şoray, Ediz Hun, Aydemir Akbaş, Serdar Gökhan, Göksel Arsoy, Selda Alkor Melek Baykal, Nuri Alço, Menderes Samancılar, Serdar Gökhan, Şemsi İnkaya, Cihat Tamer, Erhan Yazıcıoğlu, yapımcı Türker İnanoğlu; TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu; Beşiktaş futbol takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Teknik Direktör Giray Bulak, Trabzonspor'un eski futbolcusu İskender Günen, spor dünyasından yöneticiler ile çok sayıda vatandaş yer aldı.   

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE TRABZONSPOR KULÜBÜ ÇELENK GÖNDERDİ

Ayrıca cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile iş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim çelenk gönderdi.

KARDEŞİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Ağabeyini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan yönetmen Temel Gürsü, basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada duygulu dolu anlar yaşadı. Konuşmakta zorlanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Gürsu, "Herkesin sevgilisiydi. Çok duyguluyum, üzüntülüyüm. Birlikte çok sayıda film çektik, çok sayıda çalışmamız oldu. Ancak ömrü bu kadarmış. Nur içinde yatsın" diye konuştu.

TÜRKAN ŞORAY: HİÇ BEKLEMİYORDUM, ÇOK DERİNDEN YARALADI BENİ

Tanju Gürsu ile çok sayıda filmde birlikte oynayan ünlü oyuncu Türkan Şoray da büyük bir üzüntü yaşadığını dile getirdi. Şoray, "Her şeyden önce o kadar sevimli bir insandı, mükemmel biriydi. Hayat dolu enerji doluydu. Ben onunla çok sayıda film çektim. Dünya yakışıklısıydı. Bunu hiç beklemiyordum, çok derinden yaraladı beni" dedi.

SANATÇI DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Film çeken oyunculardan bir başka isim olan Aydemir Akbaş da Gürsu için, "Beni ben yapanlardan biri Tanju diğeri de yönetmen kardeşidir. İkisine de çok şey borçluyum" derken, Selda Alkor ise "50 senelik dostumdu. Bir sürü filmimiz var. İyi bir oyuncuydu. Sinemayı ve Trabzon'u çok severdi. Nur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ: BENİM İÇİN SANATTA İDOLDÜ

Cenazeye katılan Şenol Güneş de Tanju Gürsu'nun kendisi için sanat dünyasında bir idol olduğunu  ifade etti. Güneş, "Güzel bir insanı, benim çocukluğumun 'tığ' gibi delikanlısını kaybettik. Onun bir filmi vardı, onu hiç unutamam. Tanju ağabeyin sportif bir yönü de vardı; kaleciydi. Yaşamı boyunca güzel işler yaptı, iyi izler bıraktı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Tanju Gürsu için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Helallik alınmasının ardından, Gürsu'nun cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.


 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler