Kırmızı fulara özgürlük yok!

Antalya’da Gezi Direnişi, Ahmet Atakan’ın ölümü ve ODTÜ protestolarına katıldıkları için “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanan ve taktığı kırmızı fular “sosyalizmin simgesi” kabul edilen Ayşe Deniz Karacagil ile Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz, dün ara karar duruşması için hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, 3 gencin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yayınlanma: 01.11.2013 - 20:12
Abone Ol google-news

Antalya’da Gezi Direnişi, Ahmet Atakan’ın ölümü ve ODTÜ protestolarına katıldıkları için “silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt üyeliği” suçundan tutuklanan ve taktığı kırmızı fular “sosyalizmi simgesi” kabul edilen Ayşe Deniz Karacagil ile Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz, dün avukatların itirazı üzerine ara karar duruşması için Antalya Adliyesi’ne getirildi. Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklar Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz katılmazken, sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu. Murat Sezgin’in avukatı Emine Harputlu, müvekkilinin atılı suçu işlemediğini belirterek Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) ile irtibatlı olmadığını vurguladı. Müvekkilinin İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi’ni kazandığını, ancak tutuklu olduğu için kaydını yaptıramadığını belirten Harputlu, ÖSYM sınav sonuç belgesini mahkemeye sundu. Ayşe Deniz Karacagil’in avukatı Bilal Doğan da müvekkilinin Gezi Direnişi’ne katılarak demokratik hakkını kullandığını ve bu sırada yaptığı eylemlerin terör eylemi niteliğinde olmadığını anlattı. Mustafa Cihan Yılmaz’ın avukatı Hakan Evcin de sanıkların ekonomik ve sosyal durumu ile delil karartma ihtimallerinin olmadığı dikkate alınarak tutuksuz yargılanmalarını talep etti. Mahkeme, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını reddederken, sanıkların silahlı terör örgütüne üye olma ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından CMK 108. maddesi gereğince tutukluluklarının devamına karar verdi.

 

 

Kasıtlı olarak uzatıyorlar

Adliye çıkışında konuşan avukat Hakan Evcin, “Bu çocuklar örgütün ne olduğunu bile bilmiyor. Bunlar üniversite öğrencisi genç çocuklar. Sadece, muhalefet hakkını kullanan çocuklar. Tutuklanmaya yetecek kesin ve inandırıcı deliller yok. Cezalandırmaya yeterli deliller yok. Ortada iddianame bile yok. İddianame istenirse bir günde hazırlanır. Ancak kasıtlı olarak uzatıyorlar. Biz her 30 günde ara tutukluluk incelemesi talebinde bulunacağız ve serbest bırakılmalarını isteyeceğiz. İlk duruşmada çıkacaklarını bildikleri için böyle davranılıyor. 8-10 ay uzatacaklar. Bu gençlere yazık değil mi? Bu bir komedi. Neyi savunacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Başbakan da sosyalist

Ayşe Deniz Karacagil’in annesi çevreci aktivist Nuray Erçağan da Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Yiğit Bulut’un “Bu ülkede gerçek bir sosyalist varsa o da Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerini anımsatarak, sosyalizm suçsa her ikisinin de hapse atılması gerektiğini savundu.

Kırmızı fularla yürüyecekler

3 tutuklu genç içini Antalya’da bugün saat 13.00’te Kışlahan Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar bir yürüyüş düzenlenecek. Tutuklu Karacagil, Sezgin ve Yılmaz’ın arkadaşları, yürüyüşe kırmızı fular ve bantlarla katılacaklar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler