Davutoğlu'ndan ses kaydı açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye yönelik savaş senaryolarının yer aldığı ses kayıtlarının yayınlanması nedeniyle yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti'ne açık bir savaş ilanıdır" dedi.

Yayınlanma: 27.03.2014 - 18:41
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye savaş başlatmak için farklı senaryoların yapıldığı görüşmeleri ait ses kaydının yayınlanması nedeniyle açıklama yaptı. Davutoğlu şunları söyledi: 

Davutoğlu'ndan ses kaydı açıklaması: Bu savaş ilanıdır - VİDEO

"Sayın Başbakanımız başta olmak üzere bakanlarımızın kritik yetkililerinin ortam dinlemesi yapılması açık şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne savaş ilanıdır. Bu konuda tedbir almak devletin görevidir. Bir ülkenin sınırlarının ihlal edilmesine karşı nasıl tedbir alınması gerekirse, yetki almış bir kriz masası bu toplantı sonrasında Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik askeri tedbirler ele alınmıştır. Bu saldırıyı gösterenler Türkiye Cumhuriyeti Devleti zaaf içinde göstermek istemektedirler. Süleyman Şah Türbesi’nin korunmasına yönelik tedbirleri engellemek istemektedirler.

Milletimize ve bütün vatandaşlarımıza şunu ifade etmek isteriz ki bu devletin itibarı hepimizi itibarıdır. Güvenliği hepimizin güvenliğidir. Casusluk faaliyetini andıran çalışmalar devletimizi güvenliğine yönelik saldırıdır. Bu saldırıyı yapanlar en şiddetli şekilde cezalandırılacaklar."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler