Agos Gazetesi'ne tehdit davası: suçlamaları reddettiler

Agos Gazetesi önüne, 24 Nisan 2015'te siyah çelenk bırakarak, "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde tehdit ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan, Milliyetçi Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanı Bilal Gökçeyurt ile Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Urçar, mahkemede suçlamaları reddetti.

Yayınlanma: 10.06.2016 - 12:49
Abone Ol google-news
 
İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya sanıklar ve avukatları katılırken, müşteki Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yedvart Danzikyan duruşmaya katılmadı.

"YAPILAN AÇIKLAMADA TEHDİT İÇERİCİ SÖZLER YOKTUR"
Turan Ocakları Genel Başkanı Sanık Ercan Urçar yaptığı savunmasında, "Ben müştekiyi tanımıyorum, atılı suçlamayı kabul etmiyorum, basın açıklamasını Bilal bey yapmıştır, yapılan açıklamada tehdit içerici ya da hakaret içerici anlam çıkaracak sözler yoktur" dedi.

"KARABAĞ İŞGALİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN..."
 
Sanık Bilal Gökçeyurt ise Milliyetçi Türkiye Partisi İstanbul il başkanı olduğunu belirterek, "Demokratik tepkimizi dile getirdik, biz daha önce öldürülen kişiyi tanımıyoruz, ilgimiz yoktur, dosyada adı geçen kişileride tanımıyoruz" dedi. Amaçlarının Karabağ işgaline son verilmesi için devletin dikkatini çekmek ve gazetenin yanlı yayınlarını protesto etmek olduğunu dile getiren Gökçeyurt, bu nedenle gazete binası için basın açıklaması yaptıklarını söyledi. iddianamede atılı olan 'bir gece ansızın agos gazetesinin önündeyiz' şeklindeki paylaşımı basın açıklamasından sonra paylaştıklarını ifade eden Gökçeyurt, siyah çelengi de, devletin tanımadığı soykırıma ilişkin yanlı yayın yaptıkları için Agos gazetesi önüne bıraktıklarını söyledi. Gökçeyurt bu konuda genel başkanlarının dinlenmesini de talep etti.

"HRANT DA BU ŞEKİLDE HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ..."

Daha sonra Agos Gazetesi'nin avukatlığını da yapan Fethiye Çetin tanık olarak dinlendi. "24 Nisan 2015 günü müvekkillerimden telefon aldım, binanın önüne siyah çelenk bırakıldığını söylediler. Doğrudan oraya gittim, bu sırada da valiyi aradım. Polis memurları olay yerine geldiler, tutanak tutuldu" dedi. Daha sonra karakola giderek şikayetçi olduklarını anlatan Çetin, güvenlik kamera görüntülerini ve şüphelilerin facebook sayfasından olaya ilişkin yaptıkları bazı paylaşımları da delil olarak dosyaya sunduklarını söyledi. Çetin, "Hrant da bu şekilde hedef gösterilmişti. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' denilmişti. Sonra da Hrant Dink öldürülmüştü. Ermenilere yönelik nefret söylemi ve cümleler vardır, müvekkilim ve gazete çalışanları bu nedenle tedirgin oldular" diye konuştu.

AGOS GENEL YAYIN YÖNETMENİ DANZİKYAN'A ZORLA GETİRİLME KARARI
 
Ara kararını veren mahkeme, davetiyeye rağmen duruşmaya gelmediği gerekçesiyle müşteki Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yedvart Danzikyan'ın zorla getirilmesine karar verdi. Sanıkların MTP Genel Başkanı Ahmet Yılmaz'ın tanık olarak dinlenilmesi talebini reddederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı tarafından hazırlanan iddianamede Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yedvart Danzikyan müşteki olarak yer aldı. Şüphelilerin 24 Nisan 2015'te Agos gazetesi binası önünde toplandıkları ve dağıttıkları bildiride Agos gazetesini, Ermenistan devletinin Karabağ'daki uygulamalarından sorumlu tuttukları ifade edildi. Danzikyan'ın Ermeni cemaatine mensup bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu, anayasa ve kanunlar çerçevesinde Agos gazetesinin yöneticiliğini yaptığı belirtilen iddianamade, Ermenistan devleti yönetimi üzerinde doğrudan ya da dolaylı olarak herhangi bir etkisi bulunmadığı halde şüphelilerin, Danzikyan'ı ve gazeteyi Ermenistan'ın Karabağ bölgesinde uygulamış olduğu vahşet derecesindeki uygulamalardan sorumlu tuttukları ifade edildi. İddianamede şüphelilerin ayrıca, öldürülen Hrant Dink'i anımsatarak "Bir gece ansızın Agos gazetesine gelebiliriz" dedikleri ve yapmış oldukları basın açıklamasındaki metni de aynı gün internet sayfasında yayınlayarak, hakaret ve tehdit suçunu işledikleri vurgulandı. İddianamede şüpheliler hakkında, "Hakaret ve tehdit" suçlarından ayrı ayrı 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması talep edildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler