Üç kişinin katil zanlısı Atalay Filiz yakalandı

İstanbul ve Ankara'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'de yakalandı. Atalay Filiz, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından, daha önce İstanbul'dan İzmir'e gelen polislere teslim edildi.

Yayınlanma: 12.06.2016 - 09:16
Abone Ol google-news

<video:549897>

 

 

 

 Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz'in, İzmir'e kaçtığı saptandı. 


Geçen 29 Mayıs'ta İzmir'e gelen Filiz'in, Buca'da bir kafeteryada 4 saat kaldığı, ardından bir üniversite öğrencisinin evinde 30 ve 31 Mayıs geceleri kaldığı ortaya çıktı. Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra durumu fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda, polisin araştırmalarına da yön verildi.

Aradan geçen sürede çok sayıda ihbar geldi. Bütün ihbarları titizlikle değerlendiren polis, Atalay Filiz'i bugün  İzmir'de yakaladı. 

İşte Atalay Filiz'in üzerinden çıkanlar

İzmir Emniyet Müdürü: Atalay Filiz'in üzerinden 7 sahte kimlik, 14 kredi kartı, 10 bin lira çıktı

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'nde seri katil Atalay Filiz'in İzmir Menderes'te bir dolmuşta yakalanmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Uzunkaya, Filiz'in üzerinden 4 adat sahte kimlik, 3 adet sahte ehliyet, 14 kredi kartı, iki adet avcı komanda bıçağı ve 10 bin Türk lirası ile 3 bin 500 Euro çıktığını belirtti.

Uzunkaya'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün 07.30 sıralarında Gümüldür'de yakalanmıştır. Gerçekte ayın 27'sinde İstanbul'da İstanbul'da işlenen 3. cinayetten sonra ilimize geldiği Buca ilçesinde bir internet kafede 3.5-4 saat süreyle bir takım temaslar kurduğu kalacağı yer konusunda arayışlar olduğu daha sonraki kayıtlardan teslim edildi. Ayın 27'si ile 30'u arası süreçte 31 Mayıs'a kadar İzmir'de olduğunu öğreniyoruz. 29'un Buca'daki bekar evinde kalıyor. 31 Mayıs sabahı valizleriyle birlikte il merkezinden ayrılıyor. Atalay Filiz'in babasının görevi nedeniyle İzmir'i tanıyor olmasından kaynaklı Gümüldür Özdere civarında kaldığı anlaşılıyor. Bir kaç gün pansiyonlarda arazide kalmış sahillerde ormanda kalmış. Geçmişte doğada barınma konusundaki becerileri nedeniyle yeme içmeyi doğadaki doğal imkanlardan temin ettiği anlaşılıyor. Sabah Gümüldür-İzmir seferi yapan minibüste bir vatandaşın ihbar yapması üzerine arkadaşkarımız kapama noktaları oluşturuyorlar.

"Minibüs değiştirmiş"

Şahıs kendisinden şüphelenildiğinden şüphelendiği için bindiği minibüsü terk ediyor başka minibüse biniyor. Duyarlı bir vatandaşımız ikinci minibüse bindiğini bildiriyor. Şahıs minibüs içerisinde alınıyor. Duyarlılık gösteren iki haftayı aşkın bir süre içinde şahsa benzerliği nedeniyle her türlü ihbar ve bilgi kanallarını zorlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İhbarı yapan vatandaşımızı ödüllendireceğiz.

 Yakalandığında üzerinden neler çıktı?

Atalay Filiz'in üzerinde kendi adına düzenlenmiş pasaport var en son 23.11.2012'de Endonezya'ya çıkış yapmış. Pasaportun 18.12.2013'te geçerlilik süreci bitmiş. Yine kendi adına gerçek kimliği var üzerinden onun dışında 4 adet kendi fotoğrafı olan sahte başkaları adına düzenlenmiş sahte kimlik var. Yine kendi fotoğrafı olan veya değişik vatandaş fotoğrafları olan 3 adet sahte ehliyet var. 14 adet kimisi kendi adına kimisi başkaları adına düzenlenmiş faal olan kredi kartları banka kartları var. Üzerinde 2 adet avcı komando bıçağı niteliğinde vahim nitelikte ölçüleri olan bıçak var biber gazı var 10 bin TL üzerinde Türk parası var 3.500 avro yabancı para var. Bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi var. Valizlerinde eşya giysi kitapları varmış daha sonra bunları değişik yerlerde çöplere atmış. 3 yıldır ailesiyle temasının olmadığını biliyoruz.''

<video:549903>

İSTANBUL'A GÖNDERİLDİĞİ SIRADA LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

İzmir'de yakalanan ve 3 cinayetten aranan Atalay Filiz, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından, daha önce İstanbul'dan İzmir'e gelen polislere teslim edildi. Filizin yakalanırken yanında olan eşyaları polis ekipleri tarafından alındı.

Siyah passat marka sivil polis otosuna bindirilen Atalay Filiz, emniyet hizmet binasından çıkartılırken, bina önünde toplanan İzmirliler, Filiz'e tepki gösterdi. Bazıları da cep telefonlarıyla Filiz'i görüntülemeye çalıştı. Atalay Filiz'i karayoluyla İstanbul'a götüren polis araçları binadan çıkarken kalabalık arasındaki bazı kişiler araçlara vurmak istedi. Bina önünde önlem alan polisler kalabalığı güçlükle sakinleştirdi.


"BURGULCA DOLMUŞUNDA YAKALANDI"

Menderes Belediye Başkanı AKP'li Bülent Soylu, 3 kişinin katili olarak aranan Atalay Filiz'in, Menderes'e bağlı eski belde Gümüldür'den bindiği Gümüldür- İzmir dolmuşunda bir yolcunun kendisini tanıyıp polise ihbar etmesi sonucu, olayı fark edip değiştirdiği dolmuşta yakalandığını söyledi. Başkan Soylu, şunları söyledi:

"Seri katil zanlısı Atalay Filiz, Gümüldür'den İzmir'e gelmek üzere dolmuşa binmiş. Dolmuştaki bir vatandaş kendisini tanımış ve polise ihbar etmiş. Bunun üzerine vatandaşın kendisini tanıdığından şüphelenen Atalay Filiz, hemen dolmuştan inmiş ve Bulgurca dolmuşuna binmiş. Menderes ilçe merkezinde emniyet güçleri Bulgurca dolmuşunu durdurarak, yakalamış. Biz belediye olarak temizlik işleri, park ve bahçeler biriminde çalışan personelimizi bu konuda uyarmıştık. Çünkü personelimiz sürekli halkın içinde geziyor. Emniyet birimlerimizi kutluyorum. İhbarı dikkat alarak titiz bir çalışma yürütmüşler. Milletimize geçmiş olsun."

Dolmuş şoförü: Üç gün önce ihbar ettim, yakalanamadı 

Seri katil zanlısının yakalanmasını sağlayan, dolmuş şoförü 41 yaşındaki Kenan Aka, Menderes'in eskiden köy olan Bulgurca Mahallesi'nde yaşıyor.

Kamyon şoförü olan Aka, üç aydır dolmuş şoförlüğü yapıyor. Aka, seri katil Atalay Filiz'in üç gün önce bir kez daha dolmuşuna bindiğini belirterek, şunları söyledi: "Üç gün önce de dolmuşa yanlışlıkla bindi. Dolmuşu Gümüldür'e gidiyor sandı. Develi Köyü'ne dönünce 'Ben burada ineceğim' dedi ve indi. Kendisini o zaman da tanıdım, ancak dolmuşta yanımda oturduğu için haber veremedim. O iner inmez jandarmaya ihbar ettim, yakalanamadı. Bugün de Menderes Barbaros Mahallesi'nde dolmuşu durdurdu. Araca bindiğinde perişan haldeydi. Terliydi, günlerdir yıkanmadığı belliydi. Elindeki poşette birkaç tane pet su vardı. Sakalları uzamıştı. 'Bu araç nereye gidiyor' diye sordu. 'Bulgurca'dan İzmir'e gidiyor' dedim. 'Kaç lira' dedi. 'İki lira' dedim, 'Param yok' dedi, 'Olsun geç' dedim. Dolmuşta iki kadın yolcu da vardı. Biner binmez pencere kenarına oturdu ve perdeyi kapattı. Dereköy yolunda polis ekip aracını gördüm. Onlara selektör yaktım. Polis, peşimize düştü sonra dolmuşu durdurdu. Polisin geldiğini görünce ayağa kalktı, inmek istedi ancak kapı kapalı olduğu için inemedi. Polis, ondan kimlik istedi, adının 'Ömer' olarak yazılı olduğu kimliği verdi. Polis hemen koluna kelepçeyi taktı ve götürdü. Ben hiç paniklemedim, korkmadım. Seri katili televizyon haberlerinden tanıyorum, her gün düzenli haber bültenlerini izlerim."

<video:549890>


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler