Diyanet'ten 'Namaz kılmayan hayvandır' sözleri için açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT'de yayınlanan bir programda söylenen "Namaza kılmayan hayvandır" sözleri için açıklama yaptı.

Yayınlanma: 13.06.2016 - 14:18
Abone Ol google-news
<video:550111>

Devletin kanalı TRT'de iftar saatinden önce yayınlanan Ramazan Sevinci isimli programda skandal ifadeler kullanıldı. Prof. Dr. Mustafa Aşkar canlı yayında, "Ben düz söyleyeyim, ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin, yani namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır" ifadelerini kullandı.

Aşkar'ın bu sözleri için Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaptı. "Bir televizyon programında sarf edilen ifadelere bağlı olarak Diyanet İşleri Başkanlığımıza gelen yoğun sorular üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir. Ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez. Kuranı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler