Yazarlardan yasak mektubu

Aralarında Orhan Pamuk, Günter Grass, Elif Şafak, Salman Rüşdi gibi isimlerin de bulunduğu aydınlar Twitter ve YouTube yasağından duydukları kaygıyı dile getiren açık bir mektup yayınladı.

Yayınlanma: 28.03.2014 - 14:41
Abone Ol google-news

 

Uluslararası PEN’e bağlı yazarların ortak imzasıyla yayımlanan mektupta şöyle denildi: “Geriletici bir hamle olan, yeni internet yasasısının yürürlülüğe girmesiyle Twitter ve YouTube’un tamamiyle kapatılması, iletişim özgürlüğüne karşı yapılan kabul edilemez bir saldırıdır. Türkiye’nin, 36 milyondan fazla kullanıcı ile Avrupa ’nın en genç internet kullanıcı kitlesini oluşturuyor olması gurur vericidir. Bu da Türkiye’yi, İslam dünyasında, küresel olarak interneti en çok kullanan ülkelerden biri haline getirmektedir. Farklı kitleleri birbirine bağlayarak, düşüncelerini ifade özgürlüğü sağlayan internet, demokrasiyi destekleyen ve güçlendiren faydalı bir iletişim ağıdır.”

Twitter ve YouTube’un, sınıf, din, etnik köken, politik görüş gözetmeksizin her kullanıcıya tek tek sesini duyurma olanağı veren ifade araçları olduğu belirtilen açıklamada Twitter’ın Türkiye’de 12 milyon kullanıcısı olduğu hatırlatılarak “Türkiye batının demokratik değerlerini laiklik ve İslam kültürü ile bir araya getiren bir ülkedir. Etrafı düşmanlarla sarılı değildir. İzole olmuş bir ülke değildir. Uluslararası toplumun parçasıdır. Türkiye’nin liderlerinden ricamız şudur ki demokrasinin temel taşlarından ifade özgürlüğü konusunda geri adım atmamak, tersine yükümlülüklerini tanıyarak, uluslararası anlaşmalar ışığında Twitter ve YouTube’ın acilen erişime yeniden açılmasıdır” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler