Test mi, niyet mi?

AA'nın "yerel seçim" sitesinde AKP'nin liderliği dikkat çekti

Yayınlanma: 28.03.2014 - 18:20
Abone Ol google-news

Anadolu Ajansı’nın Yerel Seçim sonuçlarına ilişkin “aasecim.com” sitesinde Türkiye genelinde AKP’nin yüzde 72,78, CHP’nin yüzde 12,96 oy alacakmış gibi gösterilmesi dikkat çekti. AA yetkilileri, sitenin test yayın rakamların ise “uyduruk” olduğunu açıkladı.

Seçimlere 1 gün kala AA’nın Yerel Seçim 2014 başlıklı internet sitesinde verilen rakamlar dikkat çekti. Sitenin Türkiye Geneli seçim sonuçları bölümünde açılan sandık oranının yüzde 48,8 olarak görünmesine karşın AKP’nin yüzde 72,78 oy oranına ulaşmış olarak görüldü. CHP ise yüzde 12,96, MHP yüzde 12,96 olarak gösterildi.

İllere göre sonuçlarda ise İzmir, Antalya gibi illerde ise AKP’nin açık ara önde gösterilmesi dikkat çekti. 

Sitenin görülebilir herhangi bir yerinde test yayın olduğuna dair bir uyarının bulunmaması ise tepki çekti. Sitede uyarı olarak sadece “Sitemizde görmüş olduğunuz sonuçlar, resmi sonuçlar değildir. Remsi sonuçlar, YSK tarafından ilan edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

AA yetkilileri sitenin test yayında olduğunu açıkladı. Yetkililer, “Sahadaki elemanlarımızın girdiği rakamlar bunlar. Rakamların sisteme yansımanısını kontrol ediyoruz. Rakamlar kesin sonuçlar değil, tamamen uyduruk” açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler