İstanbul'da sahte para operasyonu

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte para basılan dubleks eve operasyon düzenledi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alınırken 1 milyon 164 bin dolar, 2 bin Euro, 10 bin lira sahte para ele geçirildi.

Yayınlanma: 15.06.2016 - 14:31
Abone Ol google-news


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler'de dubleks bir evde sahte para basıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekipleri, yaptığı fiziki ve teknik takiple sahte para bastığı iddia edilen 2 şüpheliyi tespit etti.

SAHTE 1 MİLYON 164 BİN DOLAR, SAHTE 2 BİN EURO, SAHTE 10 BİN LİRA

Polis ekipleri eve dün operasyon düzenleyerek Mehmet Çoşkun sahte kimliğini kullanan Bedri O. ve Remziye E.'yi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda sahte 1 milyon 164 bin dolar, sahte 2 bin euro, sahte 10 bin lira, 2 para kesim makinesi, 3 fotokopi makinesi, 2 yazıcı, 8 sahte para basımında kullanılan makine, sahte para basımında kullanılan için hologram ve A4 kağıtları ele geçirildi.

PARALAR İNCELENMEK ÜZERE MERKEZ BANKASINA GÖNDERİLDİ

Gözaltına alınan Bedri O. ve Remziye E. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Kesimi yapılan tüm paralar incelenmek üzere Merkez Bankası'na gönderildi.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA PİYASAYA YÜKLÜ MİKTARDA SAHTE PARA SÜRECEKTİ

Emniyette yapılan detaylı sorgulamada Bedri O.'nun 5 ayrı suçtan aranması olduğu ve 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı. Şüpheli Bedri O., verdiği ilk ifadede sahte paraların yüzde 12 karla sattığını itiraf ettiği öğrenilirken, Ramazan Bayramı'nda büyük bir meblağ Türk Lirası piyasaya sürmek için hazırlık yaptığı iddia edildi. Gözaltında bulunan Bedri O. ve Remziye E.'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler