"Seçimi ertelemek için Türkiye'yi savaşa sokacak"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın cemaatin kendisini kandırdığını söylediğini belirterek, "Bu saf ayaklarına geçen adam Türkiye'nin bir güvenlik toplantısını bile yapamayan adamdır. Türkiye'yi savaşa sokacakmış savaşa. 8 tane füzeyi attıracak Türkiye'ye. Neden Türkiye'yi savaşa sokacak? Seçimi ertelemek için, derdi bu" dedi.

Yayınlanma: 28.03.2014 - 22:38
Abone Ol google-news

Muharrem İnce, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'na destek vermek için Bolu'ya geldi. Muharrem İnce'nin gelmesine kısa bir süre kala bastıran şiddetli yağmur nedeniyle, Belediye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 800 partiliye kırmızı yağmurluk dağıtıldı. Yağmurun şiddetini arttırması üzerine partililer saçak altlarına sığındı. Bazı partililer ise yağmura aldırış etmeden ellerinde parti bayraklarıyla İnce'nin gelmesini beklediler. Muharrem İnce'nin gelmesi ile yağmur yağışı altında Hükümet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçildi.

Partililere seslenen İnce, Türkiye'nin seçimin ertelenmesi için savaşa sokulmak istendiğini belirterek, "30 Mart'tan sonra Türkiye'yi ikiye bölmeyeceğiz. Şöyle ikiye böleceğiz. Bir yanda haram parayla Umre'ye gidenler olacak, diğer yanda asgari ücretliler olacak. Bir yanda iş adamlarından 700 bin liralık hediye saat alanlar olacak, öbür yanda geçinemeyen emekliler olacak. 30 Mart'ta bir yanda Alo Fatih düzeni olacak, diğer yanda özgür basın düzeni olacak. Yani 30 Mart'ta Türkiye'yi şöyle ikiye böleceğiz. Bir yanda bakan evlatları, öbür yanda vatan evlatları olacak. Böyle böleceğiz. Bu uzun adam diyor ki, "Ben safmışım. Bu cemaat beni kandırdı" diyor. Saf adamdan başbakan olur mu? Saf adamdan bakkal olmaz. Şimdi bu saf ayaklarına geçen adam Türkiye'nin bir güvenlik toplantısını bile yapamayan adamdır. Türkiye'yi savaşa sokacakmış savaşa. 8 tane füzeyi attıracak Türkiye'ye. Neden Türkiye'yi savaşa sokacak? Seçimi ertelemek için derdi bu. Yani onun memleket umurunda değil. Çoluk çocuk onun umurunda değil, ekonomi onun umurunda değil. Varsa yoksa kendi geleceği. Bu diktatörden bu faşistten Pazar akşamı hep birlikte kurtulacağız" dedi.

HARAM PARAYA EL SÜRMEMEK İÇİN MAKİNAYLA SAYIYOR

İnce, müslümanız diyenlerin yetim hakkı yediğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Bakın milletvekilinin biri çıktı "Tayyip Erdoğan'ın doğduğu şehirler mübarek şehirlerdir" dedi. Siirt'i, Rize'yi, İstanbul'u mübarek Mekke'ye Medine'ye benzetti. Bir başkası çıktı dedi ki "Tayyip Erdoğan'a dokunmak ibadettir" dedi. Ben de dedim ki onun dokunulmazlığı var, gelin onun dokunulmazlığını kaldıralım, ona bir dokunalım gel bizde ki ibadet aşkını gör. Sonra biri hızını alamadı o da çıktı dedi ki, "Tayyip Erdoğan Allah-ü tealanın vasıflarını taşıyor" dedi. Bu kafayı kırmış. En son Egemen Bağış çıktı ne dedi? Bakın gazeteci ile konuşuyor. "Sabah kalkıyorum, google'dan bir ayet buluyorum, sallıyorum bir ayet. Bakara makara" diyor. "Salla bir ayet bu millet yer" diyor. Allah'ın ayetleri ile dalga geçiyor. Ey müslümanlar size sesleniyorum. Bunu bir CHP milletvekili yapsaydı, yapmaz ama Muharrem İnce yapsaydı bizi taşlarlardı, parti binalarımızı yakarlardı. Müslümanız diyenler Allah'ın ayetleri ile dalga geçiyor. Müslümanız diyenler yetim hakkı yiyor. Müslümanız diyenler çalıyor çırpıyor. Ama yatak odasında para var, kasa var, dolar var, Euro var. Bir de para sayma makinesi var. Hocaları demiş ki ona, haram paraya el sürmeyin makineyle sayın demiş. Onun için makineyle sayıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler