Başbakan'a protestoya gözaltı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarının son gününde mitinglerine Ataşehir ve Sarıyer'le devam etti. Kuran suresine hakaret ettiği iddia edilen Eski AB Bakanı Egemen Bağış Erdoğan'ın her iki mitingine de katıldı.

Yayınlanma: 29.03.2014 - 23:49
Abone Ol google-news

Erdoğan konuşurken, hemen yakında bulunan CHP seçim bürosundan müzik yayını yapıldı. CHP'nin müziği AK Parti Seçim otobüsünden çalınan "Dombıra" şarkısıyla bastırıldı. Başbakan Erdoğan Sarıyer mitingini bitirip Eyüp'e geçerken, İstinye yokuşunda durakta bekleyen bir vatandaş tarafından protesto edildi. Başbakan geçerken el hareketi yaptığı iddia edilen orta yaşlardaki bir erkek, koruma polisleri tarafından yaka paça gözaltına alındı. 

PROTESTOCU GENÇ SERBEST BIRAKILDI

Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna doğru el hareketinde bulunduğu iddiasıyla korumalar tarafından gözaltına alınan doktora öğrencisi Olgun Ergüzel serbest bırakıldı

Ergüzel, korumaların araç içerisinde 15 dakika boyunca kendisini darp ettiklerini ve daha sonra tedavi olmasına izin vermediklerini ileri sürdü

Olayı takip eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Olgun Ergüzel'in gözaltına alınması ile ilgili herhangi bir gözaltı tutanağı düzenlenmediğini ileri sürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyu Sarıyer'den Eyüp'e gittiği sırada, otobüs durağında el hareketi yaptığı iddiasıyla korumalar tarafından gözaltına alınan doktora öğrencisi Olgun Ergüzel, Sarıyer Asayiş Büro Amirliği'nde yaklaşık 5 saat kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Olgun Ergüzel, çıkışta DHA'ya yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarla buluşmak üzere otobüs durağında bekliyordum. Haberim olmayan siyasi organizasyondan dolayı trafik de akmıyordu. Konvoy geçerken sanırım tehdit olarak algılandım. Birden koruma görevlileri beni araçlarına aldılar ve darp ettiler. Onlara doğru bir hareket teşebbüsüm oldu. Konvoy geçerken bedensel yönelimim oldu. Ama geçen konvoyun Başbakan'a ait olduğunu bilmiyordum. Direkt terörist muamelesi gördüm. 15 dakika boyunca soru bile sorulmadı. Araç içerisinde direkt darp edildim. Olayın üzerinden 5 saat geçti ve ben hâlâ şiş olan yüzüme tıbbi müdahale almadım. Vücudumda darp izleri var. Hâlâ tedavi görmedim. Kontrol için hastaneye götürüldüm. Ancak tedavi edilmedim" dedi.

"BUGÜN NÖBETÇİ MİLLETVEKİLİYİM"

Olayla ilgili bilgi almak üzere Asayiş Büro'ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, “Bugün nöbetçi milletvekili olarak karakollardayım. Basın mensupları gözaltına alınıyor, duraklarda bekleyen vatandaşlarımız gözaltına alınıyor. Gözaltıların hepsi hukuksuz. Vatandaşımız saat 5'te gözaltına alındı. Herhangi bir gözaltı tutanağı yok. Resmi tutanak yok. Keyfi olarak gözaltına alınıyor. Ben ve avukat arkadaşlarımızın buraya gelmesiyle yaptıklarının hatalı olduklarını anladılar. Böylece arkadaşımız salıverildi. Sağ gözüne darbeler almış ve şişkinlik had safhada. Vücudunun çeşitli yerlerinden darp almış durumda. Bu saate kadar herhangi bir tedavi de görmedi. Burada, emniyet yetkilileri darp ederek vatandaşa karşı suç işlemişlerdir. Tedavi imkanı vermemişlerdir. Şu ana kadar herhangi bir gerekçe gösterilmeden hürriyetinden mahrum edilerek haksız bir şekilde gözaltına alınmıştır. Bundan dolayı Olgun Bey de şikayetçi. Bu da şunu gösteriyor: Türkiye'de muhalif olan her vatandaşın can ve mal güvenliği tehdit altında. Temel hak ve özgürlükleri tehdit altında. Başbakan artık vatandaşa bir tehdit oluşturuyor. Bir ülkenin Başbakanı, koruması, vatandaşı bu hale sokar mı? Korumaların vatandaşı bu hale sokmasının dağdaki eşkıyadan ne farkı var" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler