Gökçek dozeri 2 bin yıllık tarihi yıktı

Ankara’nın tarihi yapılarından Augustus Tapınağı’nın hemen yanında yer alan tarihi duvar ve sütunlar, önceki gece, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Yayınlanma: 22.06.2016 - 09:40
Abone Ol google-news

Ankara’da millattan önce 25 yılından sonra yapıldığı tahmin edilen Augustus Tapınağı, Büyükşehir Belediyesi’nin hışmına uğradı. Roma döneminin önemli yapıtlarından biri olarak bilinen ve Ulus’ta Hacıbayram Camii’nin bitişiğinde yer alan tapınağın bir bölümü önceki gece geç saatlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında tarihi kalıntıların tahrip edildiği görüldü. Eserler iş makineleri ile alandan çıkarıldı. Ankara Kalesi’nin devamı olan tapınak surlarının yıkılmasına başkentliler tepki gösterdi. Belediye ekipleri yurttaşlara, “İznimiz var” açıklamasını yaptı. Gerekçe olarak ise “Sütunlar, duvarlar insanların kafasına düşüyor. Tehlike yaratıyor, onun için yıkıyoruz” denildi. Yıkımın kontrollü şekilde yapıldığını savunarak, surların aslına uygun şekilde yeniden yapılacağı vaat edildi.

Tapınak yıkılabilir

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kalem oynatılmaması gereken yerde kepçe oynatıyorlar. Tapınak yıkılabilir. Bu kültür bilmezliktir” dedi ve bölgede çalışma başlattıklarını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler