Türkiye'deki tutuklamalar dünya gündeminde... Bir tepki de BM Genel Sekreteri'nden

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Genel Sekreteri Christophe Deloire bir araya geldi. Ban görüşmede, Sınır Tanımayan Gazeteciler'in Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasından endişe duyduğunu belirterek bir an önce serbest bırakılmasını gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 22.06.2016 - 17:39
Abone Ol google-news

Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla yapılan ‘Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına destek veren aydınların gözaltına alınması dünya gündeminde yankı uyandırdı. Almanya'da Angela Merkel'in partisi başta olmak üzere, hemen her siyasi kesimden yapılan açıklamalarla tutuklamalara tepki gösterildi.

Almanya'dan çok sert tepki: Erdoğan yolundan dönsün

Tutuklamalara bir tepki de BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'dan geldi. Ban, sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Genel Sekreteri Christophe Deloire ile bir araya geldi. Görüşmede, basın ve ifade özgürlüğünü koruma konusundaki cesur ve hayati öneme sahip çalışmaları için Sınır Tanımayan Gazeteciler'i takdir ettiğini belirtti.

"ENDİŞE VERİCİ"

BM Genel Sekreteri, tüm dünyada sadece işini yapan gazetecilerin karşı karşıya kaldığı giderek artan tehdit, saldırı ve tutuklamalara ilişkin olarak Deloire'in dile getirdiği endişeleri paylaştığını ifade etti.

Bu bağlamda, Sınır Tanımayan Gazeteciler'in Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin’in dün Türkiye'de tutuklandığını büyük bir endişe ile öğrenen Genel Sekreter Ban Ki-Moon, Önderoğlu'nun bir an önce salıverilmesine dair umudunu dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Önceki gün, Özgür Gündem'le dayanışmaya amacıyla 'Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmeni' kampanyasında destek veren Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine konmuştu.

'Nöbetçi yayın yönetmenleri'ne 14 yıl hapis istemi

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler