Antalya'da yerleşim yerinde büyük yangın

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde ormanlık alanla iç içe yerleşim yerlerinde başlayıp büyüyen yangında, bazı sera ve evler yandı. Çok sayıda ekip, karadan ve havadan müdahaleyle yangının kontrol altına alınması için çalışıyor.

Yayınlanma: 24.06.2016 - 14:26
Abone Ol google-news

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Erentepe Mahallesi'nde yerleşim yerleri içindeki çalılık alanda başlayan yangın büyüdü.

Rüzgarın da etkisiyle yayılarak ev, sera ve bahçeleri tehdit eden yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Kumluca'ya bağlı merkez Erentepe Mahallesi'nde saat 12.30 sıralarında ormanlık alanla iç içe yerleşim yerlerinin arasındaki çalılık alanda yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangın ev, sera ve bahçeleri tehdit etmeye başladı. İhbar sonrası yangına Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 4 helikopter, amfibik uçak ile Kumluca, Finike, Demre ve Kaş Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı 20 arazöz, 2 iş makinesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahaleye başladı.

Yangının geniş alana yayılması bölgede korkuya yol açtı. Bölge halkı yangının ev, bahçe ve seralarına sıçramaması için çaba sarf etti. Yangının sıçradığı bazı sera ve evler yandı. Yangının söndürülmesi için ekipler yoğun çaba sarf ederken, bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangına karadan ve havadan müdahale sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler