Ankara'da hastanede 4 kişiyi öldürdü, önceki tehdidine takipsizlik

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebesi Hastanesi'nde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren Enver Türkmen'in, aynı eczanede bir başka memuru tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa şikayet edildiği ve hakkında takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 24.06.2016 - 21:02
Abone Ol google-news
 
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebesi Hastanesi eczanesinde çalışan teknisyen Enver Türkmen'in üniversite dekanlığı tarafından hakkında soruşturma açıldığı ve saldırıyı bu nedenle gerçekleştirdiği öne sürüldü. Soruşturmada zanlı Türkmen aleyhinde aynı eczanede çalışan memurun, tanık sıfatıyla ifade verdiği belirtildi. Enver Türkmen'in ise kendisi aleyhine ifade veren çalışma arkadaşlarını tehdit ettiği iddia edildi. 

ZANLI TEHDİT GEREKÇESİYLE SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİLDİ

Tehditler üzerine aynı eczanede çalışan İ.Ö. savcılığa giderek Türkmen hakkında 'Tehdit, Hakaret, İdari soruşturmayı etkilemeye teşebbüs' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. İ.Ö'nün savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"1- Halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Eczanesinde 657 sayılı kanuna tabi devlet memuru olarak çalışmaktayım . Kendisinden şikayetçi olduğum Enver TÜRKMEN de benimle birlikte aynı eczanede ve aynı odada yine 657 sayılı kanuna tabi devlet memuru olarak çalışmaktadır.

2- Şüpheli Enver Türkmen hakkında Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından idari bir soruşturma yürütülmektedir. Bu soruşturma sebebiyle tanık sıfatıyla soruşturmacı tarafından ifadeye çağrıldım ve ifademi verdim. Aynı soruşturma kapsamında Ecz.Hikmet TÜRK ve Ecz.İlknur YÜCE de tanık sıfatıyla ifade verdiler.

3- 05/05/2016 tarihinde bulunduğumuz odada tanık olarak ifade vermenin ne kadar sürdüğü ile ilgili arkadaşlarla konuşurken odada bulunan şüpheli Enver TÜRKMEN aynen; 'Bu soruşturma sonunda eğer beni eczaneden gönderirlerse ben adamı mermi manyağı yaparım. Ben öyle dört çapulcuya pabuç bırakmam' şeklinde aleni bir şekilde tehditte bulunup hakaret etmiştir. 'dört çapulcu' diye bahsettiği kişilerden birisi de benim. Yürütülen idari soruşturmada benimle birlikte 3 kişi daha tanık olarak ifade vermiş durumdadır. Şüphelinin bu tehditlerine o sıra odada bulunan F. D.Y. da şahittir. Şüphelinin bu tehditleri tarafımızca fazla önemsenmemiş ve aleyhine yürütülen soruşturmaya ilişkin anlık bir tepki olarak söylendiğini düşünerek üzerinde fazla durmadık.

4- Ancak şüpheli bu defa 13/05/2016 tarihinde işimizi yapmakta iken kendisine gelen ifade vermeye çağrı yazısı içeriğini okuduktan sonra odada bulunan diğer kişilerin gözü önünde ve bana hitaben; 'seninle bu soruşturma bittikten sonra hesaplaşacağız' dedi. Ben ne hesaplaşması diye sordum. Şüpheli devamında 'seninle serum deposunda hesaplaşacağız seni orda döveceğim, yerlerde süründüreceğim, kafanı kıracağım, emekliliğini vereceğim' diyerek beni alenen tehdit etti. Şüphelinin bu tehditlerine o sıra odada bulunan F. D.Y. ve S.S.K şahittir.

5- Şüpheli Enver TÜRKMEN'in bulundurma ruhsatlı silahı vardır ve bu silahı eczanede çekmecesinde bulundurmaktadır. Şüphelinin kendisi hakkında yürütülen soruşturmada tanıklık yapmış olmam sebebiyle şahsımı iki defa alenen tehdit etmiş olması ayrıca silah bulundurması sebebiyle can güvenliğimin tehlikede bulunması sebebiyle şüpheliden şikayetçiyim"

TÜRKMEN HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSUNA TAKİPSİZLİK KARARI

Şikayet sonrası Türkmen hakkındaki iddialar nedeniyle savcılığa ifade vererek suçlamaları reddetti. Bunun üzerine savcılık Türkmen hakkında "delil yetersizliği" nedeniyle "kovuşturmaya yer yok" kararı verdi. Takipsizlik kararının eczanede meydana gelen ve dört kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan bir gün önce verildiği ortaya çıktı. Saldırı sırasında tehdit edildiğini öne sürerek şikayetçi olan İ.Ö.'nün hastanede olmadığı öğrenildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Fizik Tedavi Bölümü Eczanesi'nde teknisyen olarak görev yapan Enver Türkmen, eczane içerisinde bugün saat 10.40'da aynı yerde eczacı olarak görev yapan Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce ve Özler Kiriş'i silahla vurarak öldürmüştü. Yaralanan eczacı Hikmet Türk de doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetmişti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler