MHP'de sil baştan

Bahçeli’den muhaliflere ‘kurultay sürprizi’. 10 Temmuz’u genel merkez yapacak.

Yayınlanma: 24.06.2016 - 21:14
Abone Ol google-news

MHP’de, 10 Temmuz kurultayına günler kala, muhaliflerle genel merkez arasında yaşanan “olağanüstü kurultay” tartışmalarında sürpriz bir gelişme yaşandı. 15 Mayıs kurultayı öncesinde olduğu gibi MHP’de bir üst kurul delegesinin açtığı dava sonucunda Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran’da muhaliflerin yaptığı olağanüstü kurultayda alınan tüm kararların yürütmesini durdurdu.

Muhalifler şokta

Karar, muhalif kanatta “şok” etkisi yaratırken karar sonrası 10 Temmuz’daki olağanüstü kurultayı MHP Genel Merkezi mevcut tüzük hükümlerine göre gerçekleştirecek. Kararla, muhalefetin 19 Haziran’da yaptığı tüm değişiklikleri de iptal oldu. MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, dün yaptığı basın toplantısında, mahkemenin “tüm kararların yürütülmesinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulduğunu ve genel kurul çerçevesinde yapılan sözde yetki devirlerinin de askıya alındığını” açıkladı.

İkinci ‘Gemerek’ vakası

Yüksek Seçim Kurulu’ndan 10 Temmuz kurultayı ile ilgili açıklamada, “İlçe seçim kurulunun değerlendirme yapması gerektiğinden görüş bildirilmesine yer olmadığına karar verildi” denildi. Muhalefet ise mahkeme kararını “şaşkınlıkla” karşıladı. Muhalefetin daha önce “Gemerek” kararında olduğu gibi, mahkemeye giderek “ihtiyati tedbir” kararını durdurma yöntemini deneyeceği yorumu yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler