YSK Başkanı’ndan ‘fark’ açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven seçim sonuçları hakkında konuştu.

Yayınlanma: 30.03.2014 - 22:22
Abone Ol google-news
İşte Güven’in açıklamasından satır başları:
 
Bizim sistemimizde vatandaşlarımız sonuçları gördüğü gibi aynı zamanda sandık kurullarının ıslak imzayla tutmuş olduğu sonuçları da görecekler.
 
Almış olduğumuz sonuçları eş zamanlı olarak tüm partilerle de paylaşıyoruz. Sabahtan beri yüksek kurulumuzla toplantı halindeyiz.
 
Seçimi baştan sona yönetme adına çalışmalarımızı yaptık. Gerek siyasi partilerin gerekse 1,5 milyona yakın çalışanın büyük emeği olan bir seçimi tamamlamış bulunuyoruz.
 
Seçimin ülkemiz milletimiz siyasi partilerimiz ve kazananlar için hayırlı olmasını diliyorum.
 
Uzun süreli bir çalışma oldu. bu çalışmada yüksek kurulumun üyeleri, siyasi parti temsilcileri, il ve ilçe seçim kurulları, bizimle birlikte çalışan arkadaşlarımız burada teknik birimlerimizde sistem odalarımızda çalışan mühendislerimiz, kağıdın basımından dağıtımına kadar binlerce personel çok büyük bir emek sarf etti.
 
Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
 
NEDEN SONUÇLAR ARASINDA FARK VAR?
 
Bizim gelen sonuçlarımız sağlıklı sonuçlar. Siyasi partilerin açıkladıklarıyla, televizyondakiler farklı olabilir. Biz henüz sonuçları açıklamadık. Seçimde yarışan da seçimi yapan da siyasi partiler. Sandık kurullarımızda 7 kişi görev yapmaktadır. Bunun en az 5 tanesi o ilçede oy alan siyasi parti temsilcileridir. Sandığın sahibi de teminatı da siyasi partilerdir.
 
Dolayısıyla sandık sonuçları aynı zamanda da tarandığından, ben sonuçlarla ilgili herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Belli bölgelerde belli kanallar öncelik tanıdığı bölgeler nedeniyle rakamlar farklı çıkabiliyor.
 
SORU: BAZI ZARFLAR FARKLI SANDIKLARA ATILDI
 
194 bin küsür sandıkta insanlar görev yaptı. Bazı sıkıntılar olmuş olabilir. Ben burada onlarla ilgili gelecekte karar verme mercii olabileceğimiz için, şu şekilde bu şekilde karar veririz diye bir şey söylemek durumunda değilim. Bu nedenle ne olur ne olmaz nasıl olur o konularda lütfen soru sormayın.
 
ELEKTRİK KESİNTİLERİ
 
Benim haberim yok. Biz seçimlerden önce tüm birimlere gerekli tedbirler için yazıları yazdık. Bana intikal eden çok büyük bir olay yok. Bizim almamız gereken tedbir olduğu söylenen bir yer geldi, onu aldık.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler