'FETÖ/ PDY soruşturması'nda 15 kişiye tutuklama istemi

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü FETÖ PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan polislerden 15'i tutuklama talebiyle, 3'ü ise adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yayınlanma: 26.06.2016 - 08:13
Abone Ol google-news

15 KİŞİYE TUTUKLAMA İSTEMİ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüphelinin 12'si emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken 18'i adliyeye getirildi. Soruşturma savcısı Hasan Yılmaz, 18 polisin 15'ini tutuklama, 3'ünü ise adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere mahkemeye sevk etti.

ÇEŞİTLİ SUÇLAR...

'Terör örgütü kurmak ve üye olmak', 'Haberleşmenin gizliliği ihlal', 'Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması', 'Kişisel verilerin hukuka aykırı elde edilmesi', 'Resmi belgede sahtecilik', 'İftira', 'Tehdit' ve 'Zorla alıkoyma' suçlarından haklarında soruşturma başlatılıp tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 15 kişinin sorgusu nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce yapılacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

41 polis hakkında yakalama kararının çıkarıldığı soruşturma dosyasında, 5 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan, bir kaç hafta sonra da Akçakoca'da denizde cesedi bulunan Haydar Meriç olayı da yer alıyor. İstanbul polisinin yürüttüğü soruşturmadaki bulgulara göre, bugün yakalama kararıyla aranan şüpheli polisler, o dönemde Kırklareli'nde görev yapıyordu ve Haydar Meriç de Fettullah Gülen'le ilgili kitap yazma hazırlığı içindeydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler