Antalya'da korkulan oldu... Bütün oteller ve tatil köyleri boşaltılıyor

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde tatil merkezi Adrasan'da orman yangını başladı. Yayılmaya devam eden yangının ilerlediği Olimpos mevkisi ile Yazır Mahallesi'ndeki turistler ve vatandaşlar, evlerini ve odalarını boşaltıyor. Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Kumluca'daki yangını kontrol altına aldık" dedi.

Yayınlanma: 26.06.2016 - 12:25
Abone Ol google-news

<video:557862>



Kumluca İlçesi Adrasan Mahallesi Seylemit Mevkii'nde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş ir alana yayıldı. Yangına, 1 uçak ve 2 helikopterin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale alevlere müdahale etti. Orman işçileri ve köylülerin de destek verdiği söndürme çalışmaları güçlükle yürütülürken, Yazır ve Belet mahallelerini tehdit eden yangın, Olimpos Antik Kenti'ne doğru ilerlemeye başladı. Yangında ilk belirlemelere göre 3 ev zarar gördü. Evlerden birinin yerleşik yaşayan bir yabancıya ait olduğu belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Antalya'daki orman yangını ile ilgili yaptığı açıklamada, " Otelleri korumak için orman teşkilatı kendine has, dünyada ilk defa uyguladığı metotla oradaki bütün otelleri yanmaktan kurtardı, yoksa oteller büyük bir risk altındaydı. Kumluca'daki yangını söndürmüştük ama sabahleyin rüzgarın ters dönmesi neticesinde tekrar alevlendi. Ama şu anda Kumluca'daki yangını kontrol altına aldık.''dedi.

Antalya'da orman yangını - FOTOĞRAFLAR  

SABOTAJ İHTİMALİ DE DİKKATE ALINMALI

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı bölgede ikinci kez yangın çıkmasının düşündürücü olduğunu, bütün ihtimallerin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Bölgedeki insanların duyarsız olmadığını belirten Başkan Çetinkaya, derin bir araştırma yapılmadan hükme varmanın yanlış olacağını, ancak sabotaj ihtimalinin de dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Kumluca açısından çok kıymetli alanlarda yangın çıkmasının dikkati çektiğini vurgulayan Çetinkaya, yangınların çıktığı alanların da zor müdahale edilen yerler olduğunu dile getirdi.



2 YIL ÖNCE DE YANMIŞTI

Kumluca'da 2 yıl önce de büyük bir yangın meydana geldi. Adrasan İnceboyun mevkiinde 28 Haziran 2014 tarihinde çıkan orman yangınında, 125 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Havadan ve karadan tüm söndürme çabalarına karşın 18 saat devam eden yangın, artık yanacak ağaç kalmayınca söndü. Bölgedeki 4 otel, hediyelik eşya mağazası ve restoran yandı. Yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

OLİMPOS TAHLİYE EDİLİYOR

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı Olimpos'u tahliye etmeye başladıklarını söyledi. Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kaymakam Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz" diye konuştu.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: YANGIN YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, rüzgarın etkisiyle yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi. Sıçrama olasılığına karşı önlem amaçlı Olimpos'u tahliye etme kararı alındığını kaydeden Başkan Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanlığı ve belediye ekiplerinin halkı megafonlarla bu konuda uyardığını kaydetti.

Yerleşim yerlerinin yanı sıra otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını anlatan Başkan Çetinkaya, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgar çok çabuk yön değiştiriyor. Çok kuru bir hava var. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz" dedi.

Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Başkan Çetinkaya, "Yangın şu ya da bu nedenle çıktı demek doğru değil. Her ihtimali değerlendirmek ve somut veriler üzerinden hareket etmek doğru olacak" diye konuştu.

Başkan Çetinkaya, orman içindeki bazı evlerin de yangın nedeniyle zarar gördüğünü söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler