BHH: Ayağa kalkalım, DİKTA rejimine NOKTA koyalım!

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) 2. Türkiye Meclisi toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde "'Başkanlık’ ve ‘yeni anayasa’ adı altında halkı kullaştıracak bir dikta rejimi dayatılıyor. Ayağa kalkalım, DİKTA rejimine NOKTA koyalım" ifadelerine yer verildi.

Yayınlanma: 26.06.2016 - 15:29
Abone Ol google-news



Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Türkiye Meclisi toplantısı sona erdi. 25 - 26 Haziran tarihlerinde Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda, iki gün boyunca gerçekleşen toplantılara Türkiye'den birçok temsilcinin yanı sıra DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, TMMOB Başkanı Emin Koramaz, TTB Başkanı Sezai Berber, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Öz, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan katıldı. CHP İstanbul milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Şeker, Fikri Sağlar, Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Erdal Eren de toplantıya dayanışma mesajı gönderdi. Toplantının sonunda BHH'nin yeni yürütme kurulu da seçilerek sonuç bildirisi yayınlandı.

"BU MEMLEKETİ ZORBALARA BIRAKMAYACAĞIZ"

Toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Gamze Yücesan Özdemir, "Bugün bu memleketi zalimlere, zorbalara bırakmayacağız demek için topladık HAZİRAN Türkiye Meclisi" diye konuştu. Yücesan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklar, gençler, kadınlar yok edilirken, gün memleket için sorumluluk alma günüdür. Biz Hazirancılar, ilerici, devrimci, demokrat güçlerle birlikte çoğalıyoruz, büyüyoruz. Ve bizler diyoruz ki onların değil, bizim düşümüz gerçek olsun. Haydi omuz ver! HAZİRAN bu hafta toplanan 2. meclisinde memlekete sahip çıkacağına bir kere daha karar verdi.

Başkanlık diktatörlüktür, diktatörlük tarihin çöplüğüdür. Memleketin yüzde ellisini düşman sayanlar anayasa yapamazlar. Anayasayı halk yapacak.

Eksenimiz, parolamız ve pusulamız emekçilerin mücadelesidir. HAZİRAN'ın mücadelesi gericiliğe sırtını dönen liselilerin mücadelesidir. Haziran Hareketi, bugün 100 meclisiyle solun yeniden kuruluşunun adıdır. Biz Hazirancıların çocuklarımıza bırakacak ne sarayı ne hanı var, sadece onurumuz var."

Toplantıların sona ermesinin ardından sonuç bildiri yayınlandı. ‘Başkanlık’ ve ‘yeni anayasa’ adı altında halkı kullaştıracak bir dikta rejiminin dayatıldığı belirtilen açıklamada, Bu karanlığın idare merkezi KaçAk Saraydır" denildi.

BHH Türkiye Meclisi toplantısının sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi:

"BAŞKANLIK ADI ALTINDA HALKI KULLAŞTIRACAK BİR DİKTA REJİMİ DAYATILIYOR"

Türkiye’de yeni bir rejim inşa ediliyor. Erdoğan’ın güdümündeki AKP, ülkemizi İslami faşist bir diktatörlüğe doğru sürüklüyor. ‘Başkanlık’ ve ‘yeni anayasa’ adı altında halkı kullaştıracak bir dikta rejimi dayatılıyor.

Örgütsüzleştirilmiş, mevcut sendikaları da KaçAk Saray’ın kapısına bağlanmış, en uygun koşullarla emperyalist sermayeye sunulan bir işçi sınıfı yaratmak istiyorlar. ‘Kiralık işçi’ uygulaması bunun ilk adımıdır. Emekçileri kullaştırıyorlar. Aydınlanma karşıtları bilimi, laiklik başta olmak üzere cumhuriyetin tüm kazanımlarını hiçe sayarak, dini amaçlarına alet ederek cehaleti yaygınlaştırıyor.

Bilimin yerine hurafelerin ve dinsel referansların geçtiği eğitim sistemiyle, gerçekleri çarpıtan yandaş medyayla, yoz kültürel ortamla halk koşullandırılmaya çalışılıyor. Aynı sınırlar içinde yaşayan insanlar birbirine düşman ediliyor. Kentler yıkılıyor, kardeşlik tank paletleri altında eziliyor. Saltanat sevdalısı dinci gericilik, Ortadoğu’daki cihatçı çetelerle işbirliği içinde bölgede ölümü ve savaşı örgütlüyor. Bu karanlığın idare merkezi KaçAk Saray’dır.

"LAİKLİĞİ KAZANACAĞIZ"

KaçAk Sarayın iktidarına ve karanlık gidişata ancak bu ülkenin ilerici ve devrimci güçleri son verebilir. Kullaştırılan, bütün haklarından mahrum bırakılan, iş cinayetlerinde giderek artan sayılarla katledilen, çocukları imam hatipler üzerinden cehalete mahkum bırakılan, kadınları şiddet sarmalında yutulan ve katledilen emekçi halkın başka bir seçeneği yoktur. Birleşik Haziran Hareketi, memlekete karşı duymuş olduğu sorumluluk doğrultusunda, emek ve demokrasi güçleriyle yan yana omuz omuza bu mücadeleyi birlikte büyütmeye kararlıdır. İktidarı ‘fiilen’ gasp eden, diplomasından sarayının ruhsatına kadar her şeyi sahte olan diktatörden mutlaka hesap soracağız. İşçi sınıfını kullaştıran, sermayeye köle eden yasalara karşı kavganın en önünde yer alacağız.

Yobazların ve çetelerin kıskacındaki emekçi mahallelerini Haziranlaştıracağız. Laikliği kazanacağız. Çocuklarımızı dinci gericiliğin elinden kurtaracağız. Kadınları kuluçka makinesi olarak gören, tacizleri, tecavüzleri ve kadın cinayetlerini kutsayan bu iktidara karşı bilimin ve özgürlüğün mücadelesini örgütleyeceğiz.

"HALKIN ÖRGÜTLÜ GÜCÜNÜN KARŞISINDA HİÇBİR KUVVET DURAMAZ"

Dokunulmazlıkları kaldırarak Kürt meselesinde siyasi çözümün dibine dinamit döşeyen, kentlere tankları sokup insanları diri diri yakanlara karşı Kürt ve Türk halklarının kardeşliğini savunacağız. Gölgesinin düştüğü her yere savaş, yıkım ve gözyaşı götüren emperyalizmi topraklarımızdan ve bölgemizden mutlaka defedeceğiz. Gezi’den Cerattepe’ye kadar dişimizle, tırnağımızla savunduğumuz topraklarımızdan bu gerici iktidarı, onun yağmacı müteahhitlerini, işgalci şirketlerini söküp atacağız. Halkın örgütlü gücünün karşısında hiçbir kuvvet duramaz.

Birleşik Haziran Hareketi 2. Türkiye Meclisi, tüm halkımızı kendi meclislerinde birleşmeye, sorumluluk üstlenmeye, hep birlikte memlekete sahip çıkmaya çağırıyor! Bize katılın! Mücadelemize omuz verin!

Bu ülke, bütün ilerici ve demokrat güçleriyle birlikte bu gerici karanlığı yırtıp atacak potansiyele sahiptir.

Ayağa kalkalım, DİKTA rejimine NOKTA koyalım!

YENİ GYK SEÇİLDİ

Toplantıda yeni genel yürütme kurulu da seçildi. Genel Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen isimler şöyle:

Ali ŞEKER, Burak YÜCEL, Canan KAFTANCIOĞLU, Elif ÜÇERLİ, Erkan BAŞ, Fatih YAŞLI, Fethiye KABATAŞ, Gamze YÜCESAN-ÖZDEMİR, Gökhan GÜNAYDIN, Göksu CENGİZ, Güler ÜMÜT, Hakan GÜLSEVEN, İlhan CİHANER, İlke BEREKETLİ, İnan KALOĞULLARI, İsmail Hakkı TOMBUL, Kansu YILDIRIM, Levent Turhan GÜNEŞ, Merdan YANARDAĞ, Murat KARAYEL, Önder İŞLEYEN, Orhan SARIBAL, Selda YALÇIN, Zeki ÖZKORKMAZ, Zeynep ALTIOK AKATLI, Zozan BARAN

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler