Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu: Şu anda üçte birdeyiz

Ülkenin dört bir yanında başlayan yangınların ardından açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bu yıl yanan orman miktarı yetmedi. Bu yıl 757 yangının çıktığını belirterek 1192 hektar ormanın kül olduğunu açıklayan Bakan Eroğlu, “Bu çok büyük bir rakam değil. Biz geçen sene aşağı yukarı 3 bin hektarla yılı kapattık. Şu anda üçte birdeyiz” dedi.

Yayınlanma: 26.06.2016 - 22:14
Abone Ol google-news

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek yurt genelinde dün başlayan 18 yangının 16’sının tamamen kontrol altına alındığını açıkladı. Antalya’da iki yangının halen devam ettiğini söyleyen Eroğlu, “Kumluca’daki yangını kontrol altına aldık. Hatta bazı ekipleri şu anda devam eden Adrasan’a çektik. Şu anda 700 elemanımız bu yangına müdahale ediyor” diye konuştu.
757 yangın çıktı

Eroğlu, yaz aylarından itibaren şu ana kadar, Türkiye’de 757 yangın çıktığını belirterek, “121 ile Muğla birinci, 109 ile İzmir ikinci sırada, 95 ile İstanbul üçüncü sırada, 86 ile Antalya dördüncü sırada” dedi. Toplam 1192 hektar ormanın bu yıl kül olduğunu kaydeden Eroğlu, “Bu çok büyük bir rakam değil. Biz geçen sene aşağı yukarı 3 bin hektarla yılı kapattık. Şu anda üçte birdeyiz ama şunu ifade edeyim, bunun esas yanan kısmı 604 hektar. Yanan alanların hiçbir şekilde başka maksatla kullanılmasına müsaade etmiyoruz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler