Bitlis ve Dağlıca'da saldırı: 2 şehit, 3 yaralı

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Bitlis'in kırsal kesimindeki saldırılarda, 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Yayınlanma: 27.06.2016 - 07:48
Abone Ol google-news
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesindeki askeri üs bölgesine dün akşam saat 22.30'da bir grup PKK'liler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle yaşanın çatışmanın ardından PKK'liler kaçtı. Yaralı asker Hakkari Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, kaçan teröristlerin yakalamak için operasyon başlatıldı.

Adana'ya şehit ateşi düştü

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Aslangiray'ın memleketi Adana'daki baba evi yasa büründü.

Şehidin merkez Yüreğir İlçesi Atatkent Mahallesi'ndeki baba ocağına gelen askeri heyet, acı haberi anne Havva Aslangiray'a verdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen ve üzüntüden sinir krizi geçirip gözyaşlarına boğulan Aslangiray'a hazırda bekletilen sağlık görevlileri müdaha etti.
 
Babası Süleyman Giray'ın 7 yıl önce vefat ettiği belirtilen şehidin, evin tek oğlu olduğu öğrenildi. Bekar ve iki kız kardeşi olan Mehmet Aslangiray'ın, 2 yıldır asker olduğu, şehit düştüğü bölgenin de ilk görev yeri olduğu bildirildi. Şehit haberini alan Aslangiray'ın yakınları ve komşuları, taziye için baba evine akın ederken, evin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Şehidin cenazesi, yarın öğle namazına müteakiben Adana Merkez Camii'ndeki düzenlecek törenin ardından Asri Mezarlık'taki şehitliğe defnedilecek.
 
BİTLİS'TE SALDIRI: 1 ŞEHİT, 2 YARALI
GENELKURMAY Başkanlığı, bugün Bitlis kırsalında yürütülmekte olan operasyonlar sırasında, PKK'liler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 1 askerin şehit olduğunu, biri ağır olmak üzere 2 askerin de yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklama, şöyle:

"27 Haziran 2016 Pazartesi günü Bitlis ili kırsalında yürütülmekte olan operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler