Kırkpınar'da Ağanın tespihi yine çalındı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi iEr Meydanı alanında bulunan Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu’nun heykelinin elindeki tespih, bir kez daha çalındı.

Yayınlanma: 27.06.2016 - 12:17
Abone Ol google-news


Edirne’de 18- 24 Temmuz tarihleri arasında 655’incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Sarayiçi Er Meydanı'nda hazırlık çalışmaları devam ediyor. Güreşlere sayılı günler kala Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı, stadın protokol kapısı girişinde bulunan Kırkpınar Ağası heykellerinden Alper Yazoğlu’nun elindeki tespih, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yerinden sökülerek çalındı.

4'ÜNCÜ KEZ ÇALINDI

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi alanına, 3 yıl art arda ağalık yapan veya kalıcı bir eser bırakan ağaların heykelleri yapılıyor. 3 yıl art arda ağalık yapan ve heykelleri dikilen ağalardan Hüseyin Şahin, Seyfettin Selim ve Alper Yazoğlu'nun el kısmındaki tespihler daha önce defalarca çalınmıştı. Bunun üzerine, sadece güreş zamanlarında takılmak üzere Hüseyin Şahin ve Seyfettin Selim'in heykelleri için portatif tespih yapılmıştı. Ağa Alper Yazoğlu’nun elindeki kalıcı tespihin 4'üncü kez çalıması üzerine orada da benzer bir uygulamaya gidileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler