Savcı ifade almaktan vazgeçti... Gazeteciler polise ifade verecek

Özgür Gündem’in nöbetçi yayın yönetmenleri Nadire Mater, Tuğrul Eryılmaz, Yıldırım Türker ve Faruk Balıkçı savcı ifade almaktan vazgeçtiği için adliyeden ayrıldı. Hasan Cemal, Said Sefa, Deniz Türkali, Hasan Hayri Şanlı, Çilem Küçükkeleş ve Dicle Anter hakkında da soruşturma açıldı

Yayınlanma: 27.06.2016 - 20:19
Abone Ol google-news

Dava ve soruşturma baskısında olan Özgür Gündem gazetesine destek amacıyla başlatılan kampanyaya katıldıkları için ‘şüpheli’ olarak ifadeye çağrılan nöbetçi genel yayın yönetmenleri Nadire Mater, Tuğrul Eryılmaz, Yıldırım Türker ve Faruk Balıkçı, dün, ifade veremeden adliyeden ayrıldı. Çünkü, gazetecilere davetiye göndererek adliyeye çağıran savcı, ifade almaktan vazgeçti. Gazetecilerin ifadesi, Emniyet’te polisler tarafından alınacak.

Gazeteci-yazar Nadire Mater şunları söyledi: “Haber yapacağımız yerde burada ifade vereceğiz. Biz hak odaklı, barış odaklı habercilik yapıyoruz. Umarız barışın yaklaştığını duyuran haberlerimizi yaptığımız günler gelir. İnadına dayanışmayı sürdüreceğiz, inadına gazetecilik yapacağız.”

Dayanışma vurgusu

Gazeteci Faruk Balıkçı, gazetecilik mesleğinin önemli ayaklarından birinin dayanışma olduğunu belirterek, dayanışma için yayın yönetmenliği yaptığını ifade etti.

Gazeteci Tuğrul Eryılmaz da, gazetecilik mesleğinin gördüğü baskılara üzüldüğünü belirterek “Tek derdimiz doğru düzgün gazetecilik yapmayı becerebilmek” dedi. Gazeteci Yıldırım Türker ise şu an aktif olarak gazetecilik yapmadığını ancak gazetecilerle her zaman dayanışma içinde olduğunu söyledi. Türker, dayanışmanın yükseltileceğini dile getirdi.

Altı Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni hakkında daha soruşturma

Fincancı koğuşa alındı

Özgür Gündem gazetesi tarafından başlatılan Nöbetçi Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ve “terör propagandası” yaptığı iddiasıyla tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TiHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tek başına tutulduğu hücreden çıkarıldı. Prof. Fincancı, kadın tutsakların kaldığı koğuşa alındı.

Fincancı’nın Evrensel’de yayımlan yazısında “Yalnızlığa da pek itirazım olmadığından, önüme sürülen ‘tek kalmak istiyorum’ yazısını imzalayıverdim. Sonra. Sonra tüm o tecrit, F tipi uygulamalarına karşı mücadelemizi, yalnız benim ömrüme sığan yüzlerce ölümün bu uğurda olduğunu düşününce, nasıl bir hata yaptığımı fark ettim” diye yazmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler