Yarbay Mehmet Alkan’a ihraç istemi için karar günü

Şırnak Beytüşşebap’ta geçen yıl ağustos ayında PKK militanlarının saldırısında şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesindeki sözleriyle Türkiye gündemine gelen Yarbay Mehmet Alkan’ın durumu, bugün Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşülecek.

Yayınlanma: 28.06.2016 - 19:59
Abone Ol google-news

Alkan, 11 Mayıs 2016 tarihinde Osmaniye’de şehit yakınları ve gazilerle birlikteyken yaptığı konuşma nedeniyle ihraç istemiyle kurula sevk edildi. Yarbay Alkan, kardeşinin 25 Ağustos 2015 tarihinde Şırnak Beytüşşebap’ta şehit olmasının ardından Osmaniye’de düzenlenen cenaze törenine üzerinde üniforma ile katılarak hükümete tepki göstermişti. PKK ile çatışmalardan şehit haberleri geldiği sıralarda dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Benim amacım Allah nasip edersce şehit olmaktır. Bunu açıkça söylüyorum. Dinim, milletim için vatanım için...” şeklinde konuşmuştu.

Kardeşinin şehit olduğu tarihe denk gelen bu sözlerin ardından Alkan, cenaze töreninde, “Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git” diye yakındı. Alkan’a sözleri nedeniyle soruşturma açıldı ve kınama cezası verildi.

‘Biz bedel ödedik’

Daha sonra geçen 11 Mayıs 2016 tarihinde ailesinin yaşadığı Osmaniye’de şehit yakınları ve gaziler ile bir araya gelen Alkan’ın, burada yaptığı konuşmadan şu sözler basına yansımıştı: “Hani diyorlar ya, ‘Askersin kardeşim öleceksin’, eyvallah. 32 yıldır böyle. Peki bu ülkeyi yönetenler ne yaptı? Biz canımızla, kanımızla bedel ödedik. Ülkeyi yönetenler hangi bedeli ödedi, bunu gösterin bana. Onlar bedel ödemediği sürece bu iş de bitmeyecektir. Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz kaybedeceğimizi kaybetmişiz zaten. Üzerimize düşeni de yapmışız. Artık üzerine bir şey düşmeyenlerin bir şeyler yapması lazım. Başkalarının bir şeyler yapması lazım.” Gelişmelerin ardından bugün saat 10.00’da toplanacak olan Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’ndan çıkacak karar bekleniyor. Kararın ihraç yönünde olması durumunda Alkan’a “siyaset yaptığı” gerekçesiyle ceza davası açılmasının önünde de engel kalmayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler