Yunus Nadi ölümünün 71. yılında anıldı

Gazetemiz kurucusu, milletvekili ve yazar Yunus Nadi Abalıoğlu için ölümünün 71. yılında Edirnekapı Şehitliği’ndeki mezarı başında tören düzenlendi.

Yayınlanma: 29.06.2016 - 04:02
Abone Ol google-news

Gazetemiz kurucusu, milletvekili ve yazar Yunus Nadi Abalıoğlu, ölümünün 71. yılında Edirnekapı Şehitliği’ndeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Anmaya Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Spor Müdürümüz Arif Kızılyalın ve gazetemiz çalışanları katıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Orhan Erinç, Yunus Nadi’nin ölümünün 71. yılında mezarı başında saygı ve özlemle andığımızı belirterek, “Yunus Nadi Bey, ulusal kurtuluş savaşının ardından Cumhuriyetin ilanına kadar geçen süreçte hem gazeteciliği hem de vatan savunmasını birlikte götüren ustalarımızdan biridir. Atatürk’ün isteği ile 1924 yılında Cumhuriyet gazetesini çıkarmış, 7 Mayıs tarihli başyazısında yayın ilkelerini yazmıştır. O günden bu yana da başyazıdaki kurallar, Cumhuriyeti yönetenler ve çalışanlar tarafından geçerli ilkeler olarak kabul görmüştür. Şu anda Cumhuriyet’in yayın sahibi olan Cumhuriyet Vakfı senedinin başlangıç bölümünde aynı ilkeler yer almıştır. Cumhuriyet’in bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki ilkelerinde de Atatürk’ten, devrimlerinden ve ilkelerinden yana olan tutumunu sürdürecektir. Bugün burada kendisine Cumhuriyet çalışanları adına şükranlarımızı sunduk” dedi. Tören Erinç’in konuşmasının ardından dua edilmesiyle sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler