'Havalimanı taksicileri fırsatçılık yaptı' dedi, savcıya şikayet etti

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası taksicilerin fırsatçılık yaptığı iddialarını İzmirli avukat Halil İbrahim Elmas yargıya taşıdı. Taksiciler ise 100 dolar aldıkları iddialarına yanıt verdi.

Yayınlanma: 29.06.2016 - 10:03
Abone Ol google-news



Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan hemen sonra sosyal medya taksicilerin olay yerinden hızla ayrılmak isteyen çaresiz kişilerden ’100 dolar’ veya ’200 TL’ para istediği iddialarıyla çalkalandı.

Saldırı anında havalimanında yer alan bazı kişiler, taksicilerin kendilerini almadıklarına ve yüksek fiyat istediklerine dair mesajları sosyal medyada paylaştılar. Bu mesajların ardından taksicilere büyük tepki gösterildi.

İzmirli avukat Halil İbrahim Elmas da bugün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, bu taksicilerin tespit edilip cezalandırılmasını istedi. Savcılık, dilekçeyi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere esas numarasına kayıt etti.



TAKSİCİLERİ DE ÜZDÜ

Elmas, şöyle konuştu: "Yazılı ve görsel basında çalışan gazeteci ve kameramanların attığı twitler ve verdikleri bilgiler üzerine harekete geçtim. Ülkeyi yasa boğan bu alçak saldırıya insan olmanın gerektirdiği duygulardan uzak bu olaylardan etkilendim. İddialar doğrultusunda ilgili havaalanında ticari faaliyette bulunan taksicilerin bazılarının hem insanlık onuru hem de meslek etiği ile bağdaşmayacak davranışlarda bulunmuştur. Bazı taksilerin, insanların zor durumdan fayddalanarak ulaşım için müşteri ayrımına gitmesi ve tercih ettikleri müşterilerin içinde bulunduğu korku ve zor durumdan faydalanıp, fahiş fiyatlar istemesi belirtildi. İddia gece gündüz var gücüyle, ahlaki ve mesleki değerleri gözeten birçok taksiciyi de şüphesiz derinden üzdü. Vatandaş olmanın yanında avukat olarak mesleğimin gerektirdiği sorumluluk çercevesinde suçu işleyenlerin tespit edilip, haklarında gerekli davalar açılıp, cezalandınılmalıdır."



TAKSİCİLER O İDDİALAR İÇİN İSYAN ETTİ

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından sosyal medyada haklarında çıkan yorum ve iddialara ise Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can adeta isyan etti. Can, “Olayın hemen akabinde buraya geldiğimizde buralar kan gölüne dönmüştü. Bizim 3 arkadaşımız şehit oldu. Bir tanesi çok ağır yaralı. 11 tane de çeşitli yerlerinden yaralanan arkadaşımız var. Terörün amacı, insanları yıldırmak, sindirmek, korkutmaktır. Ama Allah’ın izniyle bu insanların sağ duyusu onları ezecektir. Biz kahrolsun terör, kahrolsun PKK, kahrolsun IŞİD denen bela diyoruz. Bizim arkadaşlarımızın cenazeleri bugün gelecek. Helallik alınacak. Başbakanımız, İçişleri Bakanı ve Ulaştırma Bakanımız geldi. Gece yanımızdaydılar” diye konuştu.

Sosyal medyadaki fırsatçılık iddialarını sert tepki gösteren Fahrettin Can şöyle konuştu:

“Biz canımızla uğraşıyoruz burada, 3 arkadaşımız paramparça olmuş. Bir arkadaşımız ağır yaralanmış. Burada yaklaşık 35-40 tane vefat eden ve yüzlerce yaralılar var. Biz burada yaralı taşıyoruz. Kendi insanlarımızı ve turistleri taşıyoruz. Onlara yardım ediyoruz. Sosyal medyada böyle alçakça, namussuzca ve kahpece bir iftirayı da kabul etmiyoruz. Bu çok ayıp bir şey. Bu namertliktir, yakışmaz. Böyle bir şey varsa bizim arkadaşlarımızdan, buyurun getirsinler plakasını versinler. Hep birlikte deşifre edelim. Böyle bir şey olabilir mi? Kendi arkadaşlarımız kendi cenazeleri üzerinden fahiş fiyatla yolcu taşıyabilir mi? Böyle bir alçaklık olabilir mi? Böyle bir iftira olabilir mi? Böyle namussuzca dışarıdan yazılan o twitlere itibar eden basın mensubu arkadaşlar olabilir mi? Kendilerini şiddetle kınıyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler