İşitme engelliler için Volkan Konak şarkısına klip çektiler

Sinop Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen işaret dili kursuna katılan 10 üniversite öğrencisi, farkındalık oluşturmak için işaret dili kullanılarak sanatçı Volkan Konak’ın 'Aleni Aleni' şarkısına klip çekti.

Yayınlanma: 29.06.2016 - 12:04
Abone Ol google-news



Sinop Halk Eğitim Merkezi'nde işaret dili eğitimi alan üniversite öğrencileri ilginç bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 10 üniversite öğrencisi öğrendikleri işaret dili ile klip çekip sosyal medya üzerinden paylaştı. Farkındalık yaratmak için işaret diliyle Volkan Konak'ın 'aleni Aleni' şarkısına klip çeken öğrencilerin bu paylaşımı çok sayıda yorum ve beğeni aldı. İşitme Engelliler Öğretmeni olarak görev yapan Özden Şahin Koca, Halk Eğitim Merkezi’nde üniversite öğrencilerine işaret dili kursu verdiklerini belirterek, "Yetişen yeni neslin işitme engelli çocuklarla iletişim kurabilmeleri için işaret dilini öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşık 2 yıldır Halk Eğitim Merkezi'nde 100’e aşkın öğrenciye işaret dilini kursu verdik. Hepsi çok iyi öğrendiler. Fakat bu klibi çektiğimiz 10 kişilik grup çok çok iyilerdi. Bu klibi çekmemizdeki amaç da toplum içinde bir farkındalık yaratmak istediğimiz için.

Daha öncesinde işaret dili ile İstiklal Marşı’nı ve kısa şarkıları çevirmiştik. Bu sayede küçük bir kitleye ulaşmıştık. Ancak şimdi daha çok insana ulaşmak istiyoruz. Bunun için bir klip çektik. Bu kadar olumlu tepki alacağımızı bende bilmiyordum" dedi.

FARKINDALIK YARATILMALI

Kursta eğitim gören Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Esra Dibek, "2 yıldır işaret dili kursuna gidiyorum. Kursa başladığım günden itibaren hayatım hep renkli geçti. Yeri geldiğinde kendi projelerimizin yönetmeni de biz olduk oyuncusu da. Farkındalık yaratmak gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Sinop Üniversitesi Edebiyat Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Yağmur Sel de "İşaret dilini kullanarak işitme engelli insanlarla konuşurken çok mutlu oluyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Allah korusun neyin ne zaman olacağı belli olmaz. Kurs sayesinde üniversite hayatıma çok fazla şey kattım. Her zaman dedik demeye de devam edeceğiz; Sevgi engel tanımaz" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler