Bu sorular cevap bekliyor... İstifa edecek yok mu?

Başbakan Binali Yıldırım’ın saldırıyla ilgili “güvenlik zaafiyeti yok” açıklaması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Son bir yıl içerisinde gerçekleşen 294 kişinin hayatını kaybettiği ve 1000’e yakın kişinin yaralandığı 17 terör saldırısını akıllara getirdi.

Yayınlanma: 29.06.2016 - 20:52
Abone Ol google-news

 

1 Ellerinde uzun namlulu silahlarla elini kolunu sallayarak arama noktasına kadar nasıl gelebildiler?

2 Kaç kişilerdi?

3 Kaçan terörist var mı?

4 Her üç canlı bomba polisler ateş ettikten sonra mı kendilerini patlattı?

5 Güvenlik zafiyeti yok ise patlamadan hemen sonra neden yayın yasağı getirildi?

6 Türkiye’nin en iyi korunan havalimanına teröristler nasıl girdi?

İSTİFA EDECEK YOK MU?

Martta IŞİD saldırısına hedef olan Brüksel havalimanı 12 gün kapalı kaldıktan sonra ancak kısmen açılabildi. Olayın ardından üç bakan istifa etti, birininki kabul edildi.

Atatürk Havalimanı’na yönelik saldırının üç ay önceki Brüksel Zaventem Havalimanı saldırısıyla benzerliği daha ilk dakikasından dillendirildi. Ancak Türk yetkililerin verdiği tepkiler ve aldığı önlemler, Belçika’dakilerin yanına dahi yaklaşmadı. Zaventem saldırıdan 12 gün sonra kısmi olarak faaliyete başlarken Atatürk’te uçuşlar yalnızca 6 saatte rutin seyrine döndü.

Kasımdaki Paris saldırılarını düzenleyen militanların Brüksel bağlantıları nedeniyle aylarca diken üstünde oturan Belçika, 22 Mart sabahı başkentin havalimanı ve Maalbeek metro istasyonunu hedef alan koordineli saldırılarla sarsıldı. Taksiyle havalimanına gelen üç IŞİD militanı, valizlere koydukları patlayıcılarla girişinde güvenlik kontrolü olmayan terminale rahatça girdi. İkisi bombalarını patlatırken üçüncüsü kaçtı. 16 kişinin öldüğü ve yüzlercesinin yaralandığı patlama terminal binasına büyük zarar verdi. Kısa süre sonra metroda infilak eden canlı bombayla ölü sayısı 32’ye, yaralı sayısı 300’e yükseldi.

Saldırının ardından terör alarmı en üst seviyeye çıkartılırken tüm toplu taşıma araçları durduruldu. Taksiler mahsur kalan yolcuları ücretsiz olarak evlerine ulaştırdı. Bir yandan kaçan saldırgan için insan avı başlatan hükümet, diğer yandan 3 günlük yas ilan etti. Saldırıdan bir gün sonra ülke genelinde kurbanlar anısına saygı duruşu yapıldı. Ertesi gün içişleri ve adalet bakanlarının sunduğu istifaları reddeden başbakan, AB’nin havalimanındaki güvenlik açıklarına ilişkin raporunu hasıraltı etmekle suçlanan Ulaştırma Bakanı Jacqueline Galant’ın nisan ortasındaki istifasını kabul etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler