Erdoğan'dan yıllarca savunduğu Mavi Marmara'cılara fırça: Giderken bana mı sordunuz!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail - Türkiye anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yardım götürenlere "Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardımı yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz?" dedi.

Yayınlanma: 29.06.2016 - 21:31
Abone Ol google-news

<video:560034>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’da kendi personeline verdiği iftarda geçmişte faaliyetlerini savunduğu İHH’ye sert mesajlar verdi. Erdoğan, daha önce faaliyetlerini desteklediği İHH’nin, İsrail ile anlaşmaya tepki göstermesinin ardından rest çekti. Erdoğan, İHH’ye, “Giderken günün başbakanına mı sordunuz?” diye çıkıştı. Erdoğan şunları söyledi: “Biz İsrail ile olan ilişkilerimizi niye kesmiştik? 3 başlık vardı. Bunun bir tanesi özürdü. Özürü Sayın Obama’nın yanında gerçekleştirdiler. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi gösterenler var. Olayı yaşayan benim. Sen neyi gördün, neyi bildin? İkinci başlığımız tazminattı. 20 milyon dolar şehitlerimiz için tazminat olarak belirlendi. Bu kanın rakamı olur mu? Böyle bir tazminata karar verilmiş. Alır veya almaz. Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı’na mı sordunuz? Biz zaten bunları yapıyorduk. Ama gövde gösterisi olsun diye yapmadık. Bunları davul zurna çalarak değil, edebi adabı içinde yapıyoruz. İsrail’in sözü var. Türkiye üzerinden her türlü yardımın Gazze’ye girmesine izin verilecek.”

Methiyelerini unuttu

Erdoğan, 2010’da Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından Türkiye vatandaşlarının ölüdürülmesinden bir gün sonra, İHH’ye sahip çıkarak, “İnsanlığın vicdanından süzülen yardım gemileri silahla, zorbalıkla engellendi. Yükü merhamet ve şefkat olan gemiler menzillerine varamadı, kana bulandı” demiş, attığı birçok tweette de bu olaya tepki göstermişti. Erdoğan 2011’de El Cezire Televizyonu’na verdiği söyleşide de “Aslında bu bir savaş nedenidir” demişti.

MAVİ MARMARA OLAYININ HEMEN ARDINDAN ERDOĞAN: AÇIKÇA DEVLET TERÖRÜDÜR!

Erdoğan Marvi Marmara olayının hemen ardından İsrail için "Yalan söylemeyi devlet politikası haline getiren ve işlediği suçtan yüzü kızarmayan bir yönetimden soruşturma beklemek yerine, uluslararası camia bu olayı tüm yönleriyle soruşturmalı ve hukuki karşılığını vermelidir. Kimse Türiye ile aşık atmaya, Türkiye'nin sabrını test etmeye kalkmamalı. Türkiye'nin dosluğu ne kadar kıymetliyse düşmanlığı da o kadar şiddetlidir. İsrail'i bu yaptıklarıyla başbaşa bırakamayız. Bu yönetim bunun bedelini ödemelidir. Alenen cinayet işleyen, alenen katliam yapan saldırgan bir devletin pişmanlık dilemeden ve hesap vermeden insanlığa kendini anlatması mümkün değildir. Yaptıkları açıkça devlet terörüdür" demişti.

Erdoğan: Sen anlamıyorsan özürlüysen ben ne yapayım - VİDEO

<video:560103>ABDULLAH GÜL'E 'PARALEL' GÖNDERMESİ

Erdoğan, iftarda paralel yapıya yönelik eleştirilerini sıralarken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de isim vermeden göndermede bulundu. Erdoğan, “İnlerine gireceğiz demiştim girdik. Kimi Pensilvanya’ya kimi Avrupa’ya kaçtı. Kaçanların sayısı 1000’e yakın. Daha binlercesi var. Hepsi ortaya çıkarılacak. Cumhurbaşkanlığı’na da girmişlerdi, belki hâlâ da vardır. Bunların üstünde de çalışıyoruz. Ya ister istifa ederler giderler ama burayı lekeleyemezler” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “ Devletin içinde devlet olmaz. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde ikinci bir yapılanmaya girenler için ‘inlerine gireceğiz’ demiştim, girdik. Ne oldu, kimi Pensivanya’ya, kimisi Avrupa’ya kaçtı. Bine yakın kaçanların sayısı. Bir de cezaevlerinde olan var. Bunlar yeterli değil, daha binlercesi var. Bunların hepsi ortaya çıkarılacak. Durmak yok temizleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı’na da girmişlerdi, belki hâlâ da vardır. Bunların üstünde de çalışıyoruz. Ya ister istifa ederler giderler ama burayı lekeleyemezler.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler