Atatürk Havalimanı'nda saldırıyı düzenleyen teröristlerin uyrukları belli oldu

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin ölümü 239 kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısını gerçekleştirenlerin uyrukları tespit edildi.

Yayınlanma: 30.06.2016 - 10:27
Abone Ol google-news

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda önceki gece saat 21.51'de meydana gelen saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 3 canlı bombanın, Fatih Vatan Caddesi Şair Fuzuli Sokak girişinden, saat 21.00 sıralarında bir taksiye binerek Atatürk Havalimanı'na geldiğini yanlarında ise, 3 sırt çantası ve bir valiz olduğunu tespit etti.

CANLI BOMBALARIN EN NET GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Taksi, Atatürk Havalimanı girişinde, polislerin şüphelendikleri araçları çevirdiği arama noktasını hiçbir engelle karşılaşmadan geçti. Teröristler Dış Hatlar Geliş Terminali önünde indiler. Valizi açıp içinden çıkardıkları mont ve ceketleri giyip Kalaşnikof silahlarını gizledikten sonra biri otoparka, biri dış hatlar gelişe, biri de dış hatlar gidişe yöneldi.


Bu sırada otoparka giren güvenlikçi üç kişinin sıcağa rağmen giydikleri ceket ve montlardan şüphelenerek polise bildirildi. Bir sivil polis, dış hatlar geliş A kapısına ilerleyen teröriste yaklaşarak kimliğini sordu. Terörist ateş açıp polisi omuzundan yaraladı. Otoparktan silah sesi gelince, uçaktan inen yolcuların araçlara bindiği geliş terminalinin önündeki canlı bomba kendini patlattı. Büyük bir panik yaşanırken aralarında üç taksici ile işten çıkan personelin de bulunduğu çok sayıda kişi burada yaşamını yitirdi.



TERÖRİSTLERİN UYRUKLARI BELLİ OLDU

Teröristlerden birinin Özbek vatandaşı olduğu, birinin Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, birinin de Kırgız vatandaşı olduğu belirlendi. Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı olan teröristin Fatih'te kiraladıkları evde pasaportunu bıraktığı ve bu pasaport ile yaklaşık 1 ay önce Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi.

"HAYALET SİLAH" DETAYI

Kanlı saldırıya ilişkin soruşturmada ortaya çıkan bir başka detaysa "hayalet silah" oldu. Teröristlerin bir Kalaşnikof ve x-ray'de tespit edilemeyen Glock marka tabanca kullandıkları saptandı.

YAN YANA FOTOĞRAF

Saldırıyı gerçekleştiren üç teröristin birlikte yürüdükleri bir fotoğraf ortaya çıktı. Habertürk gazetesinin yayınladığı fotoğrafta teröristlerin çantalarıyla birlikte yürüdüğü görülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler