Turizmcilerin umudu 2017'ye kaldı

Denizli Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, turizm sektörü için bu yılın çok zor geçtiğini, Pamukkale'de bayram hareketliliği de beklemediklerini belirterek umutlarının önümüzdeki yıla kaldığını söyledi.

Yayınlanma: 01.07.2016 - 10:15
Abone Ol google-news

Denizli'de 4 ve 5 yıldızlı otellerin yer aldığı 5 bin yatak kapasiteli Pamukkale'de turizmciler mutsuz. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, bölgedeki turizmcilerin sıkıntılarını dile getirdi. Bu yıl sektörün zorlu bir süreç geçirdiğini, Pamukkale Örenyeri'nde de ziyaretçi sayısının oldukça düştüğünü belirten Şen şunları söyledi:

"Pamukkale'deki doluluk oranı yüzde 30 seviyesinde. Türkiye Otelciler Federasyonu'nun bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla ilgili talebi olmuştu. Hükümet de olumlu yanıt verdi. Bayram tatilinde özellikle sahil bölgelerinde ciddi bir hareketlilik olacağını düşünüyoruz. Ancak, termal bölgelerin sıcak havalarda tercih edilmemesi nedeniyle, Pamukkale'de bayram hareketliliği beklemiyoruz. Doluluk oranı belki yüzde 50'lere ulaşabilir."

UMUT 2017'DE

Turizmcilerin umutlarının 2017'ye kaldığını kaydeden ekleyen Şen sözlerini şöyle sürdürdü:
"İsrail'le mutabakata varılması, Rusya'yla ilişkilerin düzeltilecek olması turizm sektörüne ciddi katkı yapacak. 2010'da 600 bin İsrailli Türkiye'yi ziyaret ediyordu. 1 milyona yakın ziyaretçiye ulaşabileceğini düşünüyoruz. Çünkü, yıllardır gelmeyen İsrailli misafirlerimiz artık ülkemizi tercih eder. Rusya'yla ilgili ilişkilerde yumuşama var. Yumuşama hızlı bir şekilde olursa, 2017'da 4- 5 milyon arasında turist gelir. Rus misafirler, başka ülkelerde mutlu olamaz. Biz onlara uygun fiyata iyi hizmet veriyoruz."

Pamukkale'de yerli ve yabancı turistlere hediyelik eşya satışı yapan Hakan Akgün de, "Maalesef 2016 yılı turizm sektörü için iyi başlamadı. Mayıs ve haziran ayları çok kötü geçti. Tek beklentimiz bayram. Bayramdan sonraki dönem için pek umutlu değiliz. Şimdiden 2017'yi bekliyoruz. Turizm sektörü çok kötü günler geçiriyor. Umutlarımızın yarısında bile değiliz" dedi.

TRAVERTENLER DE BOŞ

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun ziyaretçisi olan travertenlerde sektörün yaşadığı sıkıntısının etkisiyle son yılların en düşük ziyaretçisini alıyor. Örenyeri giriş kapılarında geçtiğimiz yıllarda uzun kuyruklar oluşurken, Beyaz Cennet'te misafirler nadiren kapılardan geçiş yapıyor. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler