Camide linçten kurtulan canlı bombanın ilk sözleri: Oruçluyum bana bir şey yapmayın

Adana’da Sabancı Merkez Camii'nde Cuma namazı öncesi ayağa kalkıp “kendimi patlatacağım” diyen bir kişi etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Canlı bomba şüphelisinin ailesi tarafından da kayıp olarak arandığı ortaya çıktı. Adana'da internet kafe işlettiği belirlenen Mahmut Kılıçarslan'ın 3 kez Suriye'ye geçip IŞİD'in Çeçen koluna katıldığı ileri sürüldü.

Yayınlanma: 01.07.2016 - 13:46
Abone Ol google-news




















ADANA'da Sabancı Merkez Camisi'nde bugün cuma hutbesi okunurken, belindeki kuşakta barut ve bilyelerle kendi yaptığı patlayıcı bulunan 33 yaşındaki Mahmut K., ayağa kalkıp imama doğru koştu. İmamın elindeki mikrofonu alıp, Arapça konuşmaya başlayan ve akli dengesinin yerinde olmadığı sanılan K.'nin kuşağından kablo sarktığını görenler 'Canlı bomba' diye bağırınca panik çıktı. Cemaatin üzerine atlayıp etkisiz hale getirdiği Mahmut K.'ı linçten cuma namazına gelen polisler kurtardı.

Seyhan Nehri kenarındaki açık ve kapalı alanında toplam 28 bin 500 kişinin namaz kılabileceği Sabancı Merkezi Camii'nde, ön saflarda oturan Mahmut K., hutbe okunurken ayağa kalkıp, imama doğru koştu. İmamın mikrofonu alan Mahmut K., Arapça bir şeyler söyledi, ardından da gömleğini yukarı doğru kaldırarak göğsünü açtı.

LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Karın bölgesinde kablo sarkan beyaz korseyi görenlerin 'Canlı bomba' diye bağırmasıyla cemaat arasında panik çıktı. Cemaatin büyük kısmı kapılara yönelirken, bazıları da Mahmut K.'ın üzerine yürüdü ve kısa sürede etkisiz hale getirdi.

Tekme tokat dövdükleri Mahmut K.'yi linç etmeye kalkışan cemaatin elinden, cuma namazında bulunan polisler müdahale edip kurtardı. Bu sırada cami tahliye edildi ve cuma namazı kılınamadı.

ÜZERİNDE PATLAYICI BULUNDU

Polisler tarafından karakola götürülen Mahmut K.'ın belindeki beyaz korsede, barut ve bilyelerle kendi yaptığını söylediği patlayıcı bulundu. Polis yetkilileri, çok amatörce basit biçimde hazırlanan patlayıcının infilak ettirilmesi halinde ancak yakın çevreye zarar verebileceğini söyledi.











Camide "Canlı bombayım" diyen kişinin linç görüntüleri ortaya çıktı - VİDEO



SURİYE'YE 3 KEZ GİDİP IŞİD'E KATILMIŞ
Adana'da internet kafe işlettiği belirlenen Mahmut Kılıçarslan'ın 3 kez Suriye'ye geçip IŞİD'in Çeçen koluna katıldığı ileri sürüldü. Ailesinin Çeçen komutanlarla yaptığı görüşme sonucu Adana'ya getirilen Kılıçarslan'ın Suriye'ye kaçınca ilgilenemediği internet kafenin de ailesi tarafından kapatıldığı öğrenildi.

CANLI BOMBANIN İLK SÖZLERİ: TEBLİĞ GÖREVİMİ YAPTIM

Karakolda polislere ifade vermeyen Mahmut Kılıçarslan, Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Geniş güvenlik önlemi altında sağlık kontrolünden geçirilen Kılıçarslan'ın camide dövülmesinden kaynaklanan vücudunda morluklar görüldü. Görevlilere 'Ben tebliğ görevimi yaptım. Orucum, bana bir şey yapmayın" diyen Kılıçarslan, Adana Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'ne film çekilmeye gönderildi. Kılıçarslan, sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanacak.

ATEŞLEME MEKANİZMASI YOK
Bu arada Mahmut Kılıçarslan'ın yaptığı el yapımı bombanın ateşleme mekanizmasının olmadığı ortaya çıktı. İmamın mikrofonunu aldıktan sonra kelime-i şahadet getiren Kılıçarslan'ın gömleğini kaldırarak yaptığı bombayı göstermesi ve bombanın ateşleme mekanizmasının olmaması nedeniyle eylemini korku salmak için yapmış olabileceği üzerinde duruluyor.
IŞİD sempatizanı olarak değerlendirilen Kılıçarslan'ın, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırılarından etkilenerek eylemi bireysel olarak gerçekleştirmiş olabileceği de vurgulandı.

AİLESİ KAYIP OLARAK ARIYORMUŞ

Yapılan ilk araştırmada Diyarbakır’ın Çermik İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Mahmut K.'nin ailesi tarafından da kayıp olarak arandığı ortaya çıktı.

CUMA NAMAZI KILINAMADI

Camiden çıkarken yaşanan izdihamda fenalaşan onlarca kişiye ise sağlık ekipleri müdahale etti. Bomba korkusuyla camii cuma namazı kılınmadan boşaltıldı. Polislerin camide ve çevrede yaptığı aramada herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler