Furkan Doğan'ın kabri başında İsrail anlaşması protestosu

Kayseri'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Mavi Marmara gemisi baskınında hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan'ı kabri başında ziyaret etti. İsrail'le yapılan anlaşmayı protesto etmek için 3 günlük açlık grevi başlattı.

Yayınlanma: 01.07.2016 - 16:50
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şubesi ile Turan Kültür Derneği Başkanı Ali İhsan Öztürk, Türk Diyanet Vakıfsen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları ile bazı dernek üyeleri, Kayseri'nin Talas İlcesi'ne bağlı Reşadiye Mahallesi Mezarlığı'nda bulunan Furkan Doğan'ın kabrini ziyaret etti. Türk ve Filistin bayraklarının bulunduğu Doğan'ın kabri başında Kuranıkerim okuyan Türk Diyanet Vakıfsen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları 'Furkan Doğan'ın emanetine sahip çıkamadık. Gazze abluka altında tutulmaya devam ediyor. Gazze'ye yardım gitmiyor. Furkanımız hakkını helal etsin bize. Emanetine sahip çıkamadık' dedi.

'KORKUYORUZ Kİ, FURKAN DOĞAN TERÖRİST İLAN EDİLEBİLİR'

Mezarlığın girişindeki Furkan Doğan Parkı'ndaki Mavi Marmara ve Doğan'ın resminin bulunduğu panonun önünde açıklama yapan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı ve Turan Kültür Derneği Başkanı Ali İhsan Öztürk de şunları söyledi:

'Furkan kardeşimizi, geçtiğimiz yıllarda Gazze uğruna, Filistin uğruna şehit verdik. O yıllarda tüm Müslümanların içi yandı. Orada verdiğimiz 9 can, hepimizin canıydı. Bugün katil devlet İsrail ile yapılan anlaşma, O şehitlerimizi ve Müslümanları şu Ramazan ayında ve Kadir Gecesi'nde rencide etmiştir. Buradan o anlaşmayı kabul etmediğimizi, anlaşmayı yapanları kınadığımızı bildiriyoruz. Daha düne kadar Furkan Doğan ve şehit kanı üzerinden siyaset yapanlar, bugün ne oldu da Furkan Doğan'ı sattınız? Yarın korkuyoruz ki, Furkan Doğan terörist ilan edilebilir. İsrail'le yapılan anlaşmayı ve Rusya'yla yapılan özür olayını kınıyoruz. Tüm bu yaşananları protesto etmek amacıyla 3 günlük açlık grevi başlatıyoruz.'

Ali İhsan Öztürk ve beraberindekiler, açıklamaların ardından parkta oturarak açlık grevini başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler