Azmiyle örnek oldu

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde acil vezne şefi olarak çalışan 62 yaşındaki Mustafa Sevim, AÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu (SBMYO) Pazarlama ve Reklam Bölümü'nü başarıyla tamamlayıp kep fırlattı.

Yayınlanma: 06.07.2016 - 10:27
Abone Ol google-news
İlkokul ve ortaokulu Afyonkarahisar'da, liseyi Isparta Ticaret Lisesi'nde tamamlayan Mustafa Sevim, 2014 yılında hayalini kurduğu üniversiteyi kazandı. Üniversite öğrenciliği boyunca AÜ SBMYO Pazarlama ve Reklam Bölümü'ndeki azmiyle öğrencilere örnek olan Mustafa Sevim, eğitimini tamamlayarak mezun oldu. Mezuniyet töreninde sınıf arkadaşlarıyla kep atan Sevim, okumanın yaşı olmadığını kaydetti.

ÇOK HEYECANLANDI

Üniversite okumanın en büyük hayali olduğunu, bunu da başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Mustafa Sevim, “36 yıllık devlet memuruyum. Halen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde memur olarak çalışıyorum. Kendimi denemek için girdiğim üniversite sınavında başarılı oldum. Üniversiteye kaydımı yaptırdığım gün nasıl mutluydum anlatamam. Mezuniyetimde ise mutluluğumu anlatacak kelime bulamıyorum. Mezuniyet töreni öncesi çok heyecanlandım. Dostlarım ve mesai arkadaşlarım beni başarım nedeniyle kutladı, güzel dileklerde bulundular. Ben de gençlere örnek olmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

TORUNLARINA ÖRNEK

3 evlat, 4 torun sahibi olduğunu söyleyen Mustafa Sevim, “En büyük hayalim gerçek oldu. Çocuklarıma iyi bir baba olduğumu düşünüyorum. Şimdi torunlarıma örnek olup, ileride anlatacakları güzel bir anı bırakacağım. Eğitimin önemini her zaman evlatlarıma ve çevremde bulunanlara anlattım" dedi.

Mustafa Sevim'in azmi karşısında saygı duyduklarını söyleyen sınıf arkadaşları ise “Mustafa Sevim'in azmine hayran kaldık. Bizden daha çok çaba gösterdiğine ve bunun ödülünü aldığını düşünüyoruz" diye konuştu.

İLK 10 İÇİNDE 

Okul müdür yardımcısının elinden mezuniyet belgesini alan Mustafa Sevim, hocalarıyla duygu dolu anlar yaşadı. 62 yaşındaki öğrencilerinin başarılı ve örnek bir öğrenci olduğunu söyleyen hocaları, Mustafa Sevim'in ilk 10 içine girerek büyük başarı gösterdiğini belirtti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler