CHP, İstanbul'daki sandıklarda yaşanan şaibeleri belgelerle açıkladı

Mustafa Sarıgül ve Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'daki seçimler için basının karşısına çıktı. Sarıgül, "İstanbul'da oylar yeniden sayılsın" çağrısı yaparken Salıcı da İstanbul'daki sandıklarda yaşanan şaibeli olayları örneklerle anlattı.

Yayınlanma: 01.04.2014 - 13:00
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlerle ilgili olarak basının karşısına çıktı. Seçimin ardından ilk kez kameralar karşısına çıkan Sarıgül, "Henüz sonuçlar kesinleşmiş değil. Sandıklar açıldıktan itibaren sonuçları yakından takip ediyorum. Partili arkadaşlarımızla gönüllü arkadaşlarımla oyların çalınmasına karşı tetikte bekliyoruz. Sandık sandık bütün sonuçları yakınen takip ediyoruz. İstanbul'da önde görünen siyasi partiye bir çağrı yapmak istiyorum. İstanbulluların sonuçları kabul etmesi için oylar yeniden sayılsın" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon ve gazeteleri arayarak kendisine sansür uyguladığını söyleyen Sarıgül, "Tek iletişim kanalımız olan sosyal medya ne yazık ki yasaklandı. Seçim ofislerimize önemli saldırılar yapıldı. Sahte SMS mesajlarıyla 'Seçimden çekildiğim' gibi yalan haberleri yaydılar. Bu ortamda seçime girdik" ifadelerini kullanarak, "Onlarca ilçede birçok okulda elektrikler kesildi, oy torbaları ortada dolaştı. Bunlara rağmen sandıkları korumak için mücadele ediyoruz. Sonuç ne olursa olsun bir tek oyun bile çalınması demokrasi adına kara bir yazıdır" dedi.

Sarıgül: Şaibe var, İstanbul'da sandıklar yeniden sayılsın - VİDEO



Yaşananların milyonlarca kişinin gözü önünde gerçekleştiğini anlatan Sarıgül, "Seçimler için ulusulararası gözlemci istememiz haklılığımızı ortaya koydu. Nasıl bir oyunun oynandığını tüm yurttaşlar görmüştür" ifadelerini kullandı. Mücadeleye devam edeceklerini anlatan Sarıgül, yurttaşlara umutsuzluğa kapılmamaları çağrısını yaparken, "Özellikle genç kardeşlerimize teşekkür ederim. Onlar sandıklarımızı korumak için her şeyi yaptılar ve yapıyorlar" dedi.

SALICI: 3 BİN 500 SANDIKTA FARK TESPİT ETTİK

Mustafa Sarıgül'ün ardından sözü CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı aldı. Ellerinde somut delillerle itiraz yapabilmek için basın toplantısını bugün yaptıklarını söyleyen Salıcı, "YSK ile bizim elimizdeki ıslak imzalı tutanakları karşılaştırdık. Tam 3500 sandıkta fark tespit ettik. Toplam sandığın yüzde 10’u" ifadelerini kullandı.

Salıcı daha sonra örneklerle sandıklardaki şaibeleri açıkladı. İşte Salıcı'nın sözleri:

Fatih ilçemizde birkaç örnek var. 3034 no’lu sandık. Belediye başkanı ve belediye meclis üyeliği tutanağıdır.

Bir başkası Kağıthane 1346 no’lu sandık… Mustafa Sarıgül’ün aldığı oy 137. Kadir Topbaş’ın aldığı oy 125… Bu, kayıtlara şöyle geçmiş Mustafa Sarıgül: 37, Kadir Topbaş: 225.

3500 sandık denildiğinde bunu içinde sadece Büyükşehir yok. 320 ile çarptığınızda gerekli olan sonuç çıkar. Küçükçekmece, Beyoğlu ve Üsküdar ilçelerinde belediye başkanlıklarıyla ilgili sonuçlara itiraz ettik. Bazı ilçelerimizde belediye meclis üyeliklerine itiraz ediyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon