HDP'li Baluken: AKP meclisi işlevsizleştirmek, muhalefeti susturmak istiyor

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken içtüzük değişikliğine ilişkin "niyet açısından baktığımızda umutlu olduğumuzu söylemek mümkün değil. AKP'nin hedefi sağlıklı yasama faaliyetinden çok, meclisi tamamen işlevsizleştirecek, sarayın talimatları doğrultusunda muhalefeti susturacak noktada ele alıyor" dedi.

Yayınlanma: 13.07.2016 - 18:09
Abone Ol google-news

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. İdris Baluken, iç tüzüğün değiştirilmesine ilişkin şunları söyledi:

"AKP'nin amacı muhalefetin sesini kısmak, işlevsiz hale getirmektir. Zaten yeni iç tüzük çalışmasıyla ilgili talimat Erdoğan'dan geldi. Sonra AKP bir oldu bittiye getirerek iç tüzükle ilgili düzenlemeyi yapmak istedi. Biz o komisyona dahil olacağız. Ancak niyet açısından baktığımızda umutlu olduğumuzu söylemek mümkün değil. AKP'nin hedefi sağlıklı yasama faaliyetinden çok, meclisi tamamen işlevsizleştirecek sarayın talimatları doğrultusunda muhalefeti susturacak noktada ele alıyor."

'AKP YALANLAR ÜZERİNE BU SAVAŞI SÜRDÜRÜYOR'

İdris Baluken, Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddialarına yönelik sorulara, "Bizim bunu bilmemiz mümkün değil. AKP yalanlar üzerine bu savaşı sürdürüyor" yanıtını verdi. Baluken, Avrupa Parlamentosu'ndaki Öcalan sergisine ilişkin de şöyle dedi:

"Öcalan realitesini dünya kabul ediyor. Öcalan, Ortadoğu ve dünya siyasetinde her söylediği önemsenen siyasi lider pozisyonundadır. Ne zaman ki Öcalan'a yönelik uygulanan tecrit devreye kondu. Öcalan ile ilgili psikolojik algı harekatı başlatıldı. Muhalefet bunu eleştireceklerine, kendi içerisine girmiş oldukları yanlışları gözden geçirseler daha iyi olur."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler