Suriye'den Türk jetlerine taciz

Genelkurmay Başkanlığı, dün Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca icra edilen devriye görevleri esnasında, F-16 uçaklarının Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5, SA-11 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, toplam 16 dakika 9 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 02.04.2014 - 12:40
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesindeki 'Günlük Faaliyetler' bölümünde şu bilgilere yer verdi;

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

"Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG)'nun faaliyetleri kapsamında; TCG Oruçreis, TCG Gediz ve TCG Heybeliada Nouakchott / Moritanya liman ziyaretine başlamıştır. TCG YB.K.Güngör Banjul / Gambiya'ya intikale devam etmiştir. TCG Gelibolu Basra Körfezi ve Arap Denizi bölge ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve deniz kuvvetleriyle ortak eğitimler kapsamında Muskat / Umman limanında bulunmaktadır. TCG Gaziantep İngiltere ev sahipliğinde Kuzey Denizi'nde icra edilmekte olan Joint Warrior-14 Tatbikatı'na iştirake devam etmiştir. TCG Gökçeada NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2), Okyanus Kalkanı Harekâtı (CTF-508) kapsamında Hint Okyanusu'nda karakol görevi icra etmiştir. TCG Bartın Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekâtı kapsamında Lübnan açıklarında karakol görevi sonrasında Mersin'e intikal etmiştir. TCG Fatih Karadeniz Uyumu Harekatı kapsamında Karadeniz'de karakol görevi icra etmiştir. Bir adet Deniz Karakol uçağı Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra etmiştir. Bir adet Deniz Karakol uçağı NATO'nun Etkin Çaba Harekatı kapsamında, Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra etmiştir.

Diğer harekât eğitim faaliyetleri kapsamında toplam 21 gemi seyir görevi icra etmiştir."

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

"Dört adet F-16 ile Ege'de Eğitim Uçuşu icra edilmiştir. Altı adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir.

Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca icra edilen devriye görevleri esnasında, F-16 uçaklarımıza Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5, SA-11 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, toplam 16 dakika dokuz saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler