Berkin için adalet yürüyüşü 25. gününde tamamlandı

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için, Halk Cephesi üyesi 5 kişinin Antalya’dan başlattığı, ‘Adalet Yürüyüşü’, 25. gününde Berkin Elvan’ın mezarı başında tamamlandı. Grup üyeleri Elvan’ın mezarına bilye, kırmızı fular ve sapan koydu.

Yayınlanma: 02.04.2014 - 15:57
Abone Ol google-news

Berkin Elvan için, Antalya Halk Cephesi'nden 5 kişilik bir grup 8 Mart günü, sorumluların bulunması amacıyla İstanbul'a kadar ‘Adalet Yürüyüşü’ne başladı. Grup üyeleri, Berkin Elvan’ın hastanede ziyaret etmeyi düşünürken, Elvan yürüyüşün 4. gününde 11 Mart’ta yaşamını yitirdi.

Berkin için adalet yürüyüşü 25. gününde tamamlandı - FOTO GALERİ

Ölüm haberini Burdur’da aldıklarını söyleyen Mehmet Ali Uğurlu, Yoldaş Güneş, Ali Cemal Ulak, Muhammet Demir ve Devrim Zongur, 850 kilometrelik yolu, bugün saat 13.00 sıralarında Berkin Elvan’ın Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarında tamamladı.

MEZARINA BİLYE, FULAR VE SAPAN ATTILAR

Mezarlığa, ellerinde ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ yazılı pankartla ve “Umudun çocuğu Berkin Elvanö şeklinde sloganlar atarak giren grup adına basın açıklaması yapan Mehmet Ali Uğurlu, yürüyüş sırasında halktan destek gördüklerini söyledi. Uğurlu, bazı yerlerde polisin baskısıyla karşılaştıklarını belirterek, “Berkin bizim çocuğumuz şehit düştü. Berkin milyonları ayağa kaldırdı. Sanıyorum dünyada böyle bir cenaze töreni olmadı. Bugün bundan sonra doğan çocuklarımızın hepsi Berkin olacak. Bu anlamda biz kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ve kendisine suçlandığı bilyeleri getirdik. Şimdi biz bu bilyeleri Berkinimizin mezarına atacağız. Suç unsuru bu fularları ve sapanı atacağız. Bu ülkede sapanlara oynamayan kim var. Başbakan ve Cumhurbaşkanı dahil. Üstünden sapan, fular ve bilye çıktı evet bunlar suçsa biz bunları elimizden hiç bırakmayacağız" diyerek ellerindeki bilye, fular ve sapanı mezara bıraktılar.

MAHİR ÇAYAN OLACAKTI BERKİN ELVAN OLDU

İstanbul’a girdiklerinde sevindirici bir haber aldığını söyleyen Uğurlu, “Bugün çocuğum oldu. Hastabakıcılar arayıp söylediler. Zaten Bekinimiz şehit düşmesiydi adını Mahir Çayan koyacaktık. 30 Martta denk geliyordu. Berkin şehit düşünce artık adı belli olmuştu: Berkin Elvan. Buradan gidince göreceğiz bebek nasıl bir şey, İnşallah Berkine benzer. Böyle bir aslan yavrusu olur" diye konuştu.

Grup üyeleri daha sonra Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etmek için mezarlıktan ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler