Helikopterle Yunanistan'a kaçan darbecilerden açıklama

Darbe girişiminde bulunan 8 asker dün gece Sikorsky S-70 tipi helikopterle Yunanistan’a kaçarak Dedeağaç’a indi. Askeri helikopterdeki iki binbaşı, bir yüzbaşı ve beş er sığınma istedi. 8 asker konuyla ilgili açıklama yapmasının ardından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Erdoğan'a '8 darbecinin iadesi için gerekenleri yapacağız' dedi.

Yayınlanma: 16.07.2016 - 12:29
Abone Ol google-news

<video:568506>

Atina Haber Ajansının haberine göre, Yunan yetkililerden izin isteyen Türk askeri helikopteri, iki ülke sınırında yer alan Dedeağaç'taki bir piste indi.

Devlet televizyonu ERT de helikopterde biri sivil toplam 8 kişinin bulunduğunu duyurdu. Helikopterde darbe girişimine destek veren askerlerin bulunduğu ifade edildi.

Yunanistan Dedeağaç'a inen askeri helikopterdeki iki binbaşı, bir yüzbaşı ve beş er sığınma istedi.

"8 hain askerin derhal teslim edilmesini istedik"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sabah saatlerinde attığı twette darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan Türk askerlerinin iadesinin istendiğini belirtti. Çavuşoğlu, konuya ilişkin bilgiyi Twitter hesabından paylaştı. Çavuşoğlu'nun mesajında, "Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 hain askerin derhal teslim edilmesini istedik" yazdı. 

"En kısa sürede iade edilecek" 

Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmenin detaylarını da Twitter hesabından paylaştı. Çavuşoğlu, "Telefonda konuştuğum Yunanistan DiB Nikos Koçias Yunanistan'a kaçan 8 hainin en kısa sürede Türkiye'ye iade edileğini söyledi #Kaçamayacaklar" dedi. 

Helikopterle Yunanistan'a kaçan askerler konuştu

Başarısız darbe girişiminin ardından askeri helikopterleYunanistan'a kaçan 8 askeri personelin Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusuna katılan Avukat Lia Marinaki, gözaltındaki darbecilerin ifadelerinde can güvenliği gerekçesi ile Türkiye’ye iade edilmek istemediklerini söyleyerek, "Darbeye katılmamışlar ve İstanbul’da darbe girişimi sırasında yaralananları ambulanslara götürdüklerini söylediler" dedi.

Yunan polisi tarafından tutuklanan sekiz kişi, Yunanistan'a siyasi sığınma talebinde bulundu.

Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, Dedeağaç Havaalanı'na inen Türk helikopteri, daha önce arama kurtarma çalışmalarında kullanılıyordu. Yunan devlet televizyonu ERT, Kara Şahin tipi helikopterdeki sekiz askerin, Türkiye'deki askeri darbe girişiminde rol oynamış olabileceğini belirtti.

Atina Haber Ajansı'na göre, tamamı askeri personel olan sekiz kişi arasında üç binbaşı, üç yüzbaşı ve iki başçavuş bulunuyor.

ÇİPRAS: 8 DARBECİ İADE EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bu akşam telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Çipras, Türkiye'de seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarını ifade ederek, Yunanistan'a kaçan 8 darbecinin iaedesi için gerekenin yapılacağını belirtti. Demokrasilerde darbelere yer olamayacağına dikkati çeken Çipras, seçilmiş hükümete ve Türk halkının iradesine saygı duyduklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Çipras'a duygularından ve Türkiye'ye desteğinden dolayı teşekkürlerini ilettiği kaydedildi.

Rusya, Türkiye'ye uçuşları durdurdu

İstanbul yolundaki tankların önü kesildi

Hakan Fidan'dan ilk açıklama: Operasyon 1 saate biter

İzmir'de darbe için sokağa çıkanlar tarihi Saat Kulesi'nin taşlarını söktü

Kenan Sofuoğlu: Hakan Şükür sakın Sakarya'ya gelme bu halk seni linç eder

Askerler: Biz tatbikat zannediyorduk

Binali Yıldırım acı bilançoyu açıkladı: 161 Şehit

 

 


Yunan haber sitesi Skai da içinde 8 kişi bulunan Türk askeri helikopterinin Dedeağaç'a indiğini yazdı. Helikopterlere iki Yunanistan F16'sının eşlik ettiği belirtildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler