Ergenekon savcısı Osman Şanal tutuklandı

Düzce'de, darbe girişiminin ardından 'Anayasal düzeni cebren ilgaya teşebüs etmek' suçlamasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 13 yargı mensubundan, aralarında Ergenekon savcısı Osman Şanal'ın da bulunduğu 4'ü tutuklandı. Diğerlerinin adliyedeki işlemleri sürüyor.

Yayınlanma: 18.07.2016 - 10:26
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 savcı, 6 hakim dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan savcılar Osman Şanal, Osman Teke, Atilla Aslan ve Hakim Mukadder Küçükkaya, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Gece boyunca devam eden yargılama sonunda, Ergenekon soruşturması kapsamında dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı, CHP Milletvekili İlhan Cihaner'i tutuklatan Ergenekon savcısı Osman Şanal ile birlikte toplam 4 yargı mensubu tutuklandı. Osman Şanal, adliyeye kelepçeli olarak çıkarılırken, "Ben Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal. Bana bu muameleyi reva görenleri milletime havale ediyorum. Bu müdür beyin talimatıymış. Kendisinden şikayetçi olacağım" diyerek tepki gösterdi. Diğer 9 hakim ve savcının adliyedeki işlemleri sürüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler