Ankara'da son durum: CHP 25 ilçe için itiraz etti

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, İl seçim kuruluna gelerek Ankara'da 25 ilçenin seçim sonuçlarına itiraz etti.

Yayınlanma: 03.04.2014 - 12:38
Abone Ol google-news

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, itiraz sonrası yaptığı açıklamada, “30 mart günü yapılan yerel seçimlerde ilçe başkanlıklarımız Ankara’daki bütün seçim sonuçlarına genelde itiraz etmişlerdir bunların yaklaşık 240 tane sandık sonucunda elimizdeki tutanaklara göre seçim kurullarında farklı rakamlar geçildiği iddiası ile itiraz etmiş bulunuyoruz. Bunların bir kısmı olumlu bir kısmı olumsuz sonuçlandı. Olumsuz olanların her birine arkadaşlarımız ilçe seçim kurullarında itiraz etmişlerdir. Ayrıca biz il başkanlığı olarak 25 ilçemizin sonuçlarına yönelik öncelikle tutanakların seçim kurullarında yanlış geçirilen sonuçlara itiraz ettik. Her ilçe seçim kurullarında sandık tutanaklarının birleştirilmesinde yanlışlar yapıldığını  tespit etmiş bulunuyoruz . Her ilçe seçim kurulunun birleştirme tutanaklarına da itiraz etmiş bulunuyoruz" dedi.

500 oy daha!

Son olarak Keçiören ilçesinde itiraz edilen 28 sandıktan 10’undaki oylar yeniden sayıldı ve Mansur Yavaş’ın hanesine 500 civarında oy daha eklendi. Diğer sandıklar için ise sandık kurul tutanakların incelendi ve oy sayımına gerek olmadığına karar verildi.

CHP’nin yaptığı itirazlarla dün 1408 oy Yavaş’ın hanesine yazılmıştı. Bugün kesinleşen kararla Yavaş’ın oyu 1900 civarında artmış oldu. CHP, bundan sonraki aşamada tüm sandıkların yeniden sayılmasını ya da seçimin iptal edilmesini isteyecek.

YSK önü OHAL

Öte yandan Ankara polisi Sıhhiye'deki YSK önünde olası bir protesto gösterisine önlemek için caddeyi ve caddeyi çıkan tüm yolları trafiğe kapattı. YSK üst geçidinde de yayaların geçişine izin verilmiyor. Birkaç yurttaşın dün polis barikatı önünde oturma eylemi yapması dikkat çekti. Yurttaşların Yenimahalle ve Çankaya İlçe Seçim kuralları önündeki nöbetleri ise azalsa da devam ediyor.

 

                                                                                     Fotoğraf: Necati SAVAŞ...

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler