Berkin eyleminden sonra sürülen öğretmene büyük destek

Berkin Elvan için Adana'da okullarının bahçesinde sessiz eylem yapan öğrencilerine destek verdiği gerekçesiyle Aladağ İlçesi'ne geçici görevlendirme yapılan coğrafya öğretmeni Faruk Ağaçe'ne meslektaşları ve öğrencileri destek verdi.

Yayınlanma: 03.04.2014 - 14:16
Abone Ol google-news

Merkez Çukurova İlçesi'ndeki İsmail Kulak Anadolu Lisesi'nde okuyan 7 kız öğrenci, geçen 12 Mart'ta teneffüs sırasında Berkin Elvan için sessiz oturma eylemi yaptı. Herhangi bir pankart ve döviz taşımayıp slogan atmayan öğrencilerin yanına gelen okul yöneticileri, eylemin bitirilmesi için uyarılarda bulundu. Oturmaya devam eden öğrencilerle okul yöneticileri arasında tartışma çıktı.

Bu sırada tartışan okul yöneticileri ve öğrencilerin yanına gelen 28 yıllık coğrafya öğretmeni Faruk Ağaçe ise çocukların eylem nedeniyle cezalandırılacağını söyleyen idarecilere tepki gösterdi. Bunun üzerine hakkında tutanak tutulan Faruk Ağaçe, 21 Mart'ta Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'in isteği ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un oluruyla merkez 100 kilometre uzaklıktaki Aladağ İlçesi'ndeki Pınar Madencilik Anadolu Lisesi'ne geçici olarak görevlendirildi.

Tayini çıkan meslektaşlarına destek vermek isteyen öğretmenler bugün İsmail Kulak Anadolu Lisesi önünde protesto eylemi yaptı. Öğretmenler adına konuşan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, öğrencilerine sahip çıkan bir öğretmenin sürgüne gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Karagöz, "AKP hükümeti, Gezi Parkı eylemleriyle simgeleşen toplumsal muhalefetin intikamını eğitim emekçilerinden, öğrencilerden almaya devam ediyor. Her yerde başlatılan cadı avı kapsamında, okullarımızda, üniversitelerimizde eğitim emekçilerine, öğrencilere dönük baskı soruşturmalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Öğretmenimizin Aladağ'a sürgün edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu sürgün durduruluncaya kadar, davanın takipçisi olacağız" dedi.

ÖĞRENCİLER OKUL İÇİNDEN DESTEK VERDİ

Basın açıklaması sürerken, teneffüs zilinin çalmasıyla öğrencilerde okul bahçesine çıktı. Tayin edilen öğretmenleri için basın açıklaması yapıldığını gören öğrenciler, okul dışına çıkmadan bahçe kapısına yaklaşarak eyleme destek verdi. Bir süre, 'Faruk öğretmen yalnız değildir' diye slogan atarak, alkışlarla protestoya destek veren öğrenciler, daha sonra sınıflarına döndü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler