Darbe girişimi sonrası yurt genelinde gözaltı ve tutuklamalar

Darbe girişimi sonrası gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. İşte il il gözaltı ve tutuklamalar...

Yayınlanma: 20.07.2016 - 12:30
Abone Ol google-news



Darbe girişiminin ardından gözaltı ve tutuklamalar bugün de devam ediyor. Birçok ilden gözaltı ve tutuklama haberi geliyor. İşte il il gözaltı ve tutuklamalar:

İSTANBUL

Darbe girişimiyle ilgili İstanbul'da şu ana kadar 992 asker tutuklandı, 121 askere adli kontrol uygulandı, 58 kişi asker ise serbest bırakıldı. 1184 askerin ise emniyet müdürlüğündeki işlemleri sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 148'i rütbeli olmak üzere 479 polis görevden uzaklaştırıldı. 3 polis tutuklanırken 1 polise adli kontrol uygulandı. 5 polis ise gözaltında tutuluyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 140 hakim ve savcının arasında bulunan 12 kişi ise sevk edildikleri mahkemece tutuklandılar.

Öte yandan Anaodolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında soruşturma başlatılan ve bu kapsamda tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 hakim ve savcı cezaevine gönderildi.

Köprüdeki çoğu öğrenci 22 asker serbest bırakıldı

15 Temmuz darbe  girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde bulunan ve olaylar sırasında tanklara gizlendiği belirlenen çoğu Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu öğrencisi ve Kuleli Askeri Lisesi'nden öğrencilerin de bulunduğu 22 asker dün çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Askerlerin ifadelerinde, polis ve vatandaşlarla çıkan çatışma sırasında 4-5 saat boyunca tankların içinde saklandıklarını söyledikleri belirtildi. 

ANKARA

Ankara'nın Polatlı İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Polatlı'daki iki askeri birlikten toplam 206 askerin tutuklandığını açıkladı.



Ulus kaymakamı gözaltında

Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Ulus Kaymakamlığı binasındaki ilçe adliyesine sevk edildi. Kaymakam Şakar, polislerin geniş güvenlik önlemleri altında araçtan indirilip, elleri önden kelepçeli olarak görev yaptığı binanın içindeki adliyeye götürüldü. Kaymakam Şakar'ın savcılıktaki sorgusu sürüyor.

ISPARTA

Isparta’da darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 hakim ve savcıdan 2 hakim tutuklandı. AFAD Müdürü Muhammet Arabacı ise açığa alındı. 

ESKİŞEHİR

Eskişehir gözaltına alınan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Kurmay Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Suat Murat Semiz, 1'inci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve JFAC Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Ünal ile 3 hakim üsteğmen tutuklandı. 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Dursun Pak savcılıkça serbest bırakıldı.


İZMİR

İzmir'de, darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen ve aralarında Çiğli 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'ın da bulunduğu 18 askerden 15'i tutuklandı, 3 asker ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

Öte yandan Dün gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 42 askerden, ilk etapta 15'i tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan 6 hakim ve savcı tekrar gözaltında

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 30 hakim ve savcıdan 24'ü tutuklanırken, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak savcının itirazı üzerine serbest kalan 2 savcı ile 4 hakim yeniden gözaltına alındı.



Darbe sonrası büyük operasyonlar: Kamuda 49 bin 608 kişi görevden alındı                 

MANİSA

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonda açığa alınan Komiser Yardımcısı Zeynel Yeniay gözaltına alındı.

SAMSUN

Samsun'da darbe girişiminde bulunan askerlerle bağlantısı olduğu iddiasıyla polis tarafından adliyeye sevk edilen 38 yargı mensubundan 12 hakim ile 11 savcı tutuklandı. 4 savcı ve 11 hakim ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BURSA

Bursa'da, darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 33 hakim ve savcıdan 24'ü tutuklandı, 9'u ise adli kontrol şartı ile nöbetci mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan  bu sabah İnegöl'de jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. 

MERSİN

Mersin'de darbe girişiminde bulundukları iddiasıyla ile gözaltına alınan aralarında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da bulunduğu 7'si asker, 1'i sivil memur 14'ü polis 22 kişi tutuklandı.Mersin'de darbe soruşturması kapsamında 244 polis açığa alındı.

4 Vali yardımcısı gözaltında

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ise Mersin'de açığa alınan 6 vali yardımcısından 4'ü gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 2 vali yardımcısı ise aranıyor.


BOLU

Bolu'da, alınan 17 hakim ve savcıdan 14'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DÜZCE

Düzce'de gözaltına alınan Vali Yardımcıları Kazım Karabulut ve Muhammed İmamoğlu tutuklandı.

ADANA

Adana'da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Adana eski Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu 31 polis gözaltına alındı.

İZMİT

Darbe girişimine katıldığı iddia edilen jandarma üsteğmen Arda Uzun, İstanbul'dan Ankara'ya giderken İzmit'te polis ekiplerince gözaltına alındı.



ZONGULDAK

Zonguldak'ta, 'Fethullahçı Terör Örgütü' soruşturmasında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 yargı mensubu tutuklandı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde bir Belediye Meclis üyesiyle birlikte 3 kişi darbe girişi soruşturması kapsamında gözaltına alındı.  Gelibolu'da ise darbe girişimi sonrası gözaltına alınan 10 subay, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 16 hakim ve savcı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

BATMAN

Batman İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz'u 12 saat süreyle rehin aldıkları belirtilen 4 binbaşı ile 1 üsteğmen, bugün sabah saatlerine kadar süren yargılama sonunda tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

ADIYAMAN

Adıyaman’da, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2'si polis 3 kişi tutuklandı.

KONYA

Darbe girişiminin ardından Konya'da 25 rütbeli asker, 32 savcı ve hakim ile 2 emniyet müdürü tutuklandı. Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz'ün de aralarında bulunduğu 21 askerin ise sorgusunun sürdüğü belirtildi. 

KARS

Darbe girişimi sonrası Kars'ta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10'u karı- koca, 11 hakim ve savcı tutuklandı. 

EDİRNE

Edirne’de askeri darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 asker ile 7 hakim ve savcı, tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüphelilerden kadın hakim ise adli kontrol şatıyla serbest bırakıldı. 

ELAZIĞ

Darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Elazığ'da 1 albay gözaltına alınırken, 6 defterdarlık görevlisi ile 3 öğretmen, Valilik kararıyla görevden uzaklaştırıldı. Fırat Üniversitesi'ndeki 14 dekan da rektörlüğe istifa dilekçesi verdi.

ANTALYA

Antalya'nın Serik İlçesi'nde darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 savcı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

GAZİANTEP

Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 106’ncı Topçu Alay Komutanlığı'nda görevli 8 subay, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da, darbe girişimi sonrası yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 44 hakim ve savcıdan 37’si tutuklandı.

ORDU

Ordu’da, darbe girişimiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 hakim ve savcıdan 10’u tutuklandı. 1 hakim ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan savcılar arasında, ikiz bebeklerine zorunlu olan aşıyı yaptırmayan ve başlattığı hukuk zaferini kazanan Cumhuriyet Savcısı 42 yaşındaki Hüseyin Ayyayla da yer aldı.

KAYSERİ

Kayseri’de darbe girişimi sırasında Erkilet 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı'ndan izinsiz olarak 8 nakliye uçağını kaldıran, Kayseri ve Malatya’da TEM ekiplerince gözaltına alınan, aralarında 1 generalin de bulunduğu 48 subay ve astsubay tutuklandı.

SİVAS

Sivas'ta darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 hakim ve savcıdan 20'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 14 hakim ve savcının işlemleri ise sürüyor.

ERZİNCAN

Darbe girişiminden sonra Erzincan’da gözaltına alınan İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ ile birlikte 7 asker, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

HAKKARİ

Bolu 2'inci Komando Tugayı tutuklandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde darbe girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ile Çukurca'da görevli olan Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Emniyetteki sorgularının ardından dün Yüksekova ve Çukurca'da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemedeki ifadelerinin ardından Tuğgeneral Aydoğan Aydın adli kontrol ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakılırken, Tuğgeneral İsmail Güneşer ise tutuklandı.Gözaltında bulunan diğer 7 rütbelinin sorgusu ise sürüyor.

AYDIN

Aydın'da gözaltına alınan hakim, savcı ve aralarında işadamlarının da bulunduğu yaklaşık 50 kişi, bugün saat 06.00'da adliyeye sevk edildi. Operasyonlarda gözaltına alınanların adliyesine getirilmesiyle birlikte güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Binaya giriş çıkışlara kısıtlama getirilirken polisler tarafından kapatılan mahkeme koridorlarına giriş çıkışlar tamamen durduruldu.

SAVCI TUTUKLANDI

Darbe girişimi sonrasında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Aydın'da gözaltına alınan savcı 28 yaşındaki Mustafa Arslan, Aydın'da tutuklandı. Arslan'ın hakim eşi 27 yaşındaki Reyhan Arslan ise 32 günlük bebeği olması nedeniyle serbest bırakıldı. Savcı Arslan'ın, Ordu Cumhuriyet savcısıyken Şırnak'a atandığı, tayin nedeniyle izne ayrıldığı ve izin dönemini memleketi Aydın'da geçirdiği öğrenildi.

Öte yandan Adnan Menderes Üniversitesi'ndeki (ADÜ) 14 dekan, dün YÖK'ün gönderdiği yazı üzerine istifa dilekçelerini gönderdi. YÖK'ün, yapacağı değerlendirme sonrasında hangi dekanların görevine devam edip etmeyecekleri belirleyeceği bildirildi.

KIRKLARELİ

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Lüleburgaz 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve 39 asker çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler