Tezcan: 124 bin oy geçersiz kılındı

Ankara'daki seçime ilişkin bir açıklama yapan CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, gerekli itirazların bugün yapılacağını söyledi. 124 bin oyun iptal edildiğini dile getiren Tezcan, "Seçim sonucunun değişeceğini düşünüyoruz" dedi.

Yayınlanma: 03.04.2014 - 15:16
Abone Ol google-news

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Ankara'nın 25 ilçesi için itirazda bulunduklarını söyleyen Tezcan, CHP Ankara İl Başkanı'nın itiraz dilekçelerini İl Seçim Kurulu'na götüreceğini söyledi.

Ankara'daki sandık sonuç tutanaklarının, ilçe sonuç tutanaklarına geçirilirken çok sayıda hata yapıldığını anlatan Tezcan, "AKP'nin oyunu daha yüksek işleme söz konusu. CHP'nin oylarının da daha düşük miktarda geçirildiğini görüyoruz" diye konuştu. Bu durumun Ankara'daki seçimi etkileyecek büyük bir kusur olduğunu söyleyen Tezcan, "Ankara'da 124 bin oyun geçersiz kılındığını hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı. İlçe Seçim Kurulları ve Sandık Kurulları'nın oy kullanma sırasında seçmeni yeterince bilgilendirmediğini dile getiren Tezcan, kurulların 124 bin oyun iptaline sebep olduğunun tespit edildiğini söyledi.

İl Seçim Kurulu'nun CHP'nin taleplerini reddetmesi halinde YSK'ye gideceklerini söyleyen Tezcan, "Seçim sonucunun değişeceğini düşünüyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler