'Fazla oy aldık, yeniden sayın' itirazı

Isparta'da Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Şençimen ve belediye başkan adayı Ömer Levent, fazla oy aldıkları şikayetiyle oyların yeniden sayımı için Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itiraz başvurusunda bulundu.

Yayınlanma: 03.04.2014 - 15:30
Abone Ol google-news

Yerel seçimlerin ardından siyasi partilerin seçim sonuçlarına itirazları sırasında farklı bir itiraz da Demokrat Parti'den geldi. Belediye Başkan adayı Ömer Levent, Isparta Belediye Başkanlığı seçiminde 675 oy aldıklarını, bu oyların fazla olduğu için yeniden sayılması istemiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu. Merkez İlçe Seçim Kurulu, itiraz süresinin bittiğini belirterek dilekçeyi kabul etmedi. DP Belediye Başkan adayı Ömer Levent, itiraz gerekçelerini şöyle açıkladı:

"Ülke genelinde bir sürü seçime itiraz oluyor. Bu duruma tepki olarak biz de fazla oy aldığımızı düşünüyoruz. Bizim oylarımız da tekrar sayılsın diyerek başvuruda bulunduk. Dilekçeyi yazdık başvurduk ama kabul edilmedi. Fakat bizden sonra birçok itiraz yapıldı. Bizi yok saymaya çalıştılar."

1 OYA DA 1000 OYA DA İTİRAZ EDİLİYOR

Ülke çapında aşırı fark olan yerlerde de itirazlar olmasını eleştiren Levent, şöyle konuştu:

"Ülke genelinde partiler bir oy ile veya bin oy ile kaybedince itiraz ediyor. Bir oyla kaybedince itiraz yapanları anlarım, arada çok oy farkı olanlar neden itiraz ediyor anlamıyorum. Bizim partimizin şu anki durumu ortadadır. Bu kadar usulsüzlüğün olduğu yerde partimizin fazla oy aldığını söylüyoruz. Ayakkabı kutularının havada uçuştuğu, usulsüzlüklerin olduğu bir ülkede Demokrat Parti olarak fazla oy almışız. Biz de tepki olarak oyların tekrar sayılması için dilekçe verdik."

Isparta İl Genel Meclisi adaylığında da 6 bin 900 oy aldıklarını anımsatan Levent, buna da itiraz ettiklerini belirterek, "Seçim günü pusulalar yanlış sayıldı. Mesela Isparta'nın Sav kasabasında önce AkP kazandı seçimi 3 oy fark ile, sonra tekrar sayılınca MHP 4 oy fark ile kazandı" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler