AKP'den bir OHAL açıklaması daha: Sokaktaki hayat etkilenmeyecek

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'n ardından, AKP'li Mustafa Şentop'tan da OHAL açıklaması geldi. Şentop, "OHAL kararı verilirse" sokaktaki hayatın etkilenmeyeceğini öne sürdü.

Yayınlanma: 20.07.2016 - 21:25
Abone Ol google-news

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop, OHAL ilan edildiği taktirde vatandaşın sokaktaki hayatının etkilenmeyeceğini belirterek, "MGK'da olağanüstü hal kararı verilip verilmediğini bilemem ama karar verilirse azami sınır altı aydır, daha da az olabilir" diye konuştu.

AKP'den OHAL açıklaması

Mustafa Şentop NTV canlı yayınında şunları söyledi: "Her şeyin yeni baştan değerlendirileceği, milletimizin tavrı dikkate alınırık, bir daha kimsenin darbeye girişmesini aklına getiremeyeceği bir sistemi Türkiye'nin kurması lazım.

Türkiye idamı kaldırdı, anayasadan çıkarttı. Ben şahsi kanaatimi söyleyeyim, Türkiye'de belli suçlardan sınırlı olmak kaydıyla idamın olması lazım.

Bunlardan birisi tasarlayarak adam öldürmektir. Yine aynı şekilde tecavüz suçları. Bunlar benim kişisel kanaatim. Anayasal düzeni silahla değiştirmeye yönelik suçlar. Yoruma müsait değil bunlar. Somut suçlar. Yoruma müsaat olmayacak şekildi idam cezası olmalı."

'AZAMİ SINIR 6 AYDIR'

AKP'li Şentop, OHAL'in bir yönetim şekli olarak anayasada var olduğunu belirterek, "OHAL uygulanırsa vatandaşımızın sokaktaki hayatının etkileneceğini düşünmüyorum. MGK'da olağanüstü hal kararı verilip verilmediğini bilemem ama karar verilirse azami sınır altı aydır, daha da az olabilir."

Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimini saat 20:00'da bir ahbabından öğrendiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"İlk bilgiler geldiği zaman saat 21 civarı Cumhurbaşkanını aradım. Sorduğumda o da benzer bilgilere sahip olduğunu söyledi. Açık söyleyeyim ben o saatte aradığımda Sayın Cumhurbaşkanı tablodan tam olarak haberdar değlidir. Başbakan'ın da ayın şekilde haberdar olmadığını biliyorum. Böyle bir hususta bu kadar büyük bir hareketin hem haber alınması lazım hem de bürokratlar tarafından başka büroktarlarda görüşülemesi yerine Cumhurbaşkanı'na ve siyasi iktidara bildirilmesi gerekirdi. 15-16 civarında askerlere [MİT tarafından] bilgi verilmiş. Bu da verilmeliydi muhakkak ama bu işin başında baş var, Cumhurbaşkanı var. Bu konuda ihtimal ne olura olsun yüzde binde bir bile olsa neye mal olacağını biliyoruz. Olabilecek en hızlı şekilde gerekli tedirleri almaya imkan sağlayan zaman dilimi içersinde bildirilmesi gerekir. 20:00 civarında ahbap vasıtasıyla haberdar olduğunu ifade etti. Dolayısıyla bunu şöyle değerlendirmek lazım; herseyin yeni baştan değerlendirileceği bir daha kimsenin bu anlamda bir darbeye girişmesini aklından geçiremeyeceği bir sistemi Türkiye'nin kurması lazım "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler