Şehir tiyatrolarından darbe girişimine karşı açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 15 Temmuz darbe girişimine karşı bir basın açıklaması yaptı. Oyuncu Zihni Göktay, "Biz artık palet sesini, tank sesini ve çizme sesini ulusal bayramlarımızda Vatan Caddesi'nde resmi geçitte görmek istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 17:42
Abone Ol google-news


Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde toplanan Şehir Tiyatroları mensupları, Türk bayrağı ve 'Yaşasın Demokrasi' yazılı pankartlar taşıdı. Basın açıklamasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dair Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Oyuncular Zihni Göktay, Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Erhan Yazıcıoğlu da katıldı.

"DEMOKRASİ İÇİN BERABERİZ"
Süha Uygur kısa bir konuşma yaparak, "Allah bize o günler hiçbir zaman yaşatmasın. Darbe bir insanlık suçudur" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dair Başkanı Abdurrahman Şen ise, "Burada özgürlüğümüz için beraberiz, demokrasi için beraberiz" diye konuştu.
Kısa açıklamaların ardından Oyuncu Zihni Göktay da bir konuşma yaparak, "Burası muz cumhuriyeti değil. Burası bir takım aşiretlerle çok çok bölünmüş bir kuzey Afrika ülkelerinden değil. Seçilmiş bir parlamento, seçilmiş bir cumhurbaşkanı var. Herkes işinden, aşından memnun yürüyüp giderken, birden bire sabah erkek kalkan topu tüfeği eline alıp, benim vergimle alınmış tankla, uçakla o kadar şehit verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, cenabı hak kederli ailelerine sabırlar ihsan eylesin" ifadesini kullandı.

"MİNNETTARIZ"
Göktay konuşmasının ardından da basın açıklamasını okudu. Göktay, "Minnettarız. Olup bitene seyirci kalmak yerine, hayatları pahasına sokaklara inerek, tankların önüne birer demokrasi anıtı gibi dikilen, olup bitene seyirci kalmak yerine geçmişten günümüze kazanılmış demokratik haklarını ve özgürlüklerini kaybetmemek için mücadele eden, sokakları, caddeleri, meydanları demokrasi şölenine çevirerek yüreklerimizi umutla dolduran, memleket aşkıyla, birlik ve beraberlik ruhu içinde ortak düşmana karşı mücadele verileceğinin unutulmaz bir örneğini daha veren tüm yurttaşlarımıza, tüm seyircilerimize minnettarız" dedi.  

"TANK SESİNİ VE ÇİZME SESİNİ ULUSAL BAYRAMLARIMIZDA VATAN CADDESİNDE RESMİ GEÇİTTE GÖRMEK İSTİYORUZ"
Zihni Göktay açıklamayı şu sözlerle sonlandırdı:
"Darbe girişiminin başından itibaren en küçük bir tereddüt göstermeden  darbeye karşı yaptıkları açıklamalarla birer ümit ışığı olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, başbakanımıza, muhalefet partilerinin değerli genel başkanlarına tüm basın kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürü bir borç  biliriz. Biz artık palet sesini, tank sesini ve çizme sesini ulusal bayramlarımızda Vatan Caddesinde resmi geçitte görmek istiyoruz. Herkes işine baksın"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler